+31 6 45 79 26 45 info@physiovan.nl
Introductie onafhankelijke Zit Challenge

Intro Onafhankelijke Zit Challenge

door | 6 sep, 2018 | Onafhankelijke Zit Challenge

Yeah, stap één is gelukt! Ik vind het echt super tof dat je aan jezelf wilt werken om je onafhankelijke zit te verbeteren. Je gaat de positieve effecten terug zien én voelen in jouw paard(rijden)! Daarbij krijg je de komende week dagelijks één e-mail met daarin de link naar de video’s waar je de GRATIS oefeningen en training vindt voor een betere onafhankelijke zit. Wat kun je verwachten?

Dag 1 – Evenwicht
Dag 2 – Souplesse
Dag 3 – Rompbalans en – kracht
Dag 4 – Conditie
Dag 5 – Coördinatie
Dag 6 – Houding
Dag 7 – Ademhaling en ontspanning

Waarom deze oefeningen en testen?

Veel van deze oefeningen (en testen) gebruik ik dagelijks in de praktijk als fysiotherapeut bij patiënten met allerhande klachten. Bij ruiters kwamen vooral deze testen en oefeningen naar voren. Soms als oorzaak van de klachten, soms als beperkingen tijdens het rijden. Bij andere ervaarde ikzelf dat ik er veel profijt van heb gehad en dat ik het daardoor ook makkelijker maakte voor de instructeur.

Waarom de onafhankelijke zit?

“Om goed te kunnen paardrijden, is een onafhankelijke zit erg belangrijk. Een ruiter die onafhankelijk zit, kan de (verwachte en onverwachte) bewegingen van het paard in balans volgen. Daarbij kan hij zijn ledematen onafhankelijk van elkaar en de romp gebruiken. Om een onafhankelijke zit te bereiken is een absoluut evenwicht te paard noodzakelijk. De ruiter moet de bewegingen en richtingsveranderingen van paard kunnen volgen zonder zich vast te hoeven houden aan de teugels of met de benen aan het zadel te knijpen. Het is de bedoeling dat uiteindelijk elk lichaamsdeel onafhankelijk van de rest van het lichaam en zonder enige vasthoudendheid in de spieren of gewrichten kan bewegen.” Toen dacht ik, JA! Hier kan ik nog veel meer oefeningen bij betrekken, want het nastreven en ontwikkelen van een onafhankelijke zit is het grootste bezit wat je als ruiter kan hebben!

Zit jij nóg niet in de PhysioVan Update mailinglijst?

Wil jij alle GRATIS trainingsvideo’s in jouw mailbox?
Mails vol met inspiratie, motivatie en activatie voor jouw ruiterfitheid?
Voor een betere onafhankelijke zit én dynamische houding?

Jade’s PhysioVan


Ervaren (ruiter)fysiotherapeute, die graag sportmassages, Workshops “Fitter Zitten”, (introductie en vervolg) ruiterfitheidstrainingen én Dynamische Houding & Zit (RuiterCoach) Sessies geeft. Wil jij dat ik met mijn mobiele praktijk naar jou toe kom ?

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jade Reinders

Jade Reinders

I will be back soon

Jade Reinders

Hey 😀, Wat kan ik voor je doen? 
Wil je graag snel een afspraak maken? Stuur me dan een berichtje met meer info. Tot snel! Met sportieve groet, Jade

WhatsApp
Tweet
Share
Share
Pin