+31 6 45 79 26 45 info@physiovan.nl

Dynamische Houding & Zit

voor subtielere effectievere zithulpen & beter ruggebruik van ruiter én paard
9

Krijg jij vaak feedback op je houding en zit?

Wil jij graag houdingsinstructie op een coachende manier? Leer jij graag hoe je subtielere en effectievere zithulpen kan geven?

9

Te veel (wedstrijd)spanning met rijden?

Wil jij ervaren hoe (ont)spanning jou rugggebruik beïnvloed en hierdoor het ruggebruik van jouw paard(en)? 

9

Moeite met de (grote) bewegingen uitzitten?

Wil je leren hoe je jezelf fysiek verbetert, met als resultaat een soepel bewegend en recht paard?

Ruitersportfysiotherapeut, ruiterfysio, ruiter, fysio, fysiotherapeut, amazone, paardensport,

Kleinere en effectievere zithulpen

“Voor goed ruggebruik van jouw paard, heb je zelf ook goed ruggebruik nodig; een dynamische houding.” Wil jij ervaren hoe je een betere dynamische houding kunt krijgen én behouden, zodat je zelf net zo goed biomechanisch beweegt in jouw bekken én rug als dat we van onze paarden verlangen? Durf jij een ‘houding & zit les’ aan? Je traint voor een soepele en zachte gebalanceerde zit die in harmonie mee gaat met de bewegingen van jouw paard(en). Ik laat je al coachend ervaren hoe weinig je eigenlijk hoeft te doen met je zithulpen. Met goed ruiterruggebruik & een onafhankelijke zit gaat elk paard direct met meer ontspanning, balans, rechtgerichtheid en schwung bewegen.

“Ik wil ruiters laten ervaren dat met extra aandacht voor hun fysieke gezondheid, ze zorgen voor een ontspannen pijnvrije balans én ze inééns bewegen met meer positieve energie”

Twee Happy Athletes

Begonnen als ‘Penny-meisje’ met verzorgpony’s, heb ik als puber ontzettend veel geleerd tijdens de opleiding Paardensport in Deurne. Alleen waren zij daar niet blij met mijn houding, met als gevolg dat ik tijdens een stage zes maanden lang zitles heb gehad. Ik zat daarna wel rechtop, maar zo gestrest en verstijfd dat ik niet meer kon inwerken. Ondertussen heb ik het belang geleerd van ademhalings- en ontspanningsoefeningen, het trainen van de local stabilizers, bekken kantelen en nog veel meer! Ik merkte dat de paarden profijt hadden van mijn ontwikkeling én nog steeds hebben door de kennis over te dragen in mijn behandelingen, trainingen en RuiterCoach sessies. Ik vind het echt leuk om de puzzel ‘op te lossen’ totdat er weer twee happy athletes zijn!

Subtielere zithulpen en een optimale dynamische houding te paard

Ontspannen rijden

Door ontspanning wordt je balans beter én kan je ineens subtielere zithulpen geven. 

Energieke zit

Door training van jouw romp kun je met veerkracht en vanuit balans de bewegingen van jouw paard(en) uitzitten.

Onafhankelijk bewegen

Coördinatie-oefeningen te paard zorgen voor een onafhankelijke zit; dit is het grootste bezit dat je als ruiter kunt hebben. 

“Voor goed ruggebruik bij jouw paard(en), heb je zelf ook goed ruggebruik nodig; een dynamische houding”

Ervaringen na Dynamische Houding & Zit (RuiterCoach) Sessies

“Het is super leuk én leerzaam om te doen!”

“Weet nu eindelijk waar in mijn lijf ik – zonder compensatie in de rest van mijn romp – een gewichts-/zithulp kan geven voor wijken.”

“Zit na één sessie direct met veel meer vertrouwen, balans en ontspanning te paard. Heeerlijk! Elke training start ik nu met de oefeningen in stap. Weet nu veel beter hoe ik met subtiele zithulpen kan rijden en hoe ik zithulpen kan geven voor zijgangen.”

“Whow, het is de eerste sessies wel veel; je krijgt wel écht veel huiswerk mee voor de week erna! Heb duidelijk gevoeld wat de effecten van de positie van mijn lage rug zijn met overgangen, zijgangen én m.n. verzameling.”

“Wij raden volgende deelnemers aan om de eerste drie sessies aan de longe te doen; dan kun je je nog meer focussen op jezelf. Nu was het best veel allemaal tegelijkertijd, mede daar onze paarden (nog) niet altijd even braaf zijn. De paarden leerden snel én ze deden het super!.”

Feedback na duo Dynamische Houding & Zit (RuiterCoach) Sessies
S. de K. & L.-A. vd B. en M. vd V. & A. vd G. december 2023

“Ik heb nu zoveel vertrouwen in mijn eigen romp balans en veel meer souplesse in mijn lage rug gekregen, waardoor ik mijn balans niet meer uit mijn armen/ teugels hoef te halen. Ik merk dat de merrie haar rug veel beter kan bewegen doordat ik nu kan rijden met subtielere zithulpen én zij haar achterbenen veel beter onder de massa kan brengen. Hierdoor kan ik ineens heerlijk zitten op een verende paardenrug! Dit voelt heerlijk!!” gevolgd door: “Dankjewel, Jade – met een tevreden grijns van oor tot oor”.

Feedback na privé Dynamische Houding & Zit (RuiterCoach) Sessies
E. M. augustus 2023

“Heb mijn instructeur niet meer gehoord over mijn wiebelbenen sinds de houding & zit lessen. Daarbij verbeterde mijn bovenrug houding het meest met de elastieken. Weet je.. Bij elke training doe ik nu als warming-up de verschillende oefeningen te paard, terwijl mijn paard losstapt – ik merk direct al grote verschillen!” vertelde de springamazone, gevolgd door: “Het is écht heel leuk en leerzaam om te doen! Jade is echt super enthousiast!”.

De dressuuramazone die mee reed gaf aan na twee sessies: “Het is lang geleden dat ik zo ontspannen op mijn paard heb gezeten én mijn paard ook zó ontspannen is; mijn instructrice ziet elke keer een groot positief verschil” en “Soms is het wel even spannend en gek, maar zeker de moeite waard om mee te doen!” na de laatste sessie: “Het is echt heel erg leuk om te doen! Echt een aanrader!!!”.

Feedback na duo Dynamische Houding & Zit (RuiterCoach) Sessies
L. H. D. en M. S. juni 2023

Wil jij leren hoe je kleinere én effectievere zithulpen kunt geven?

Wil jij ervaren hoe je een betere dynamische houding kunt krijgen én behouden, zodat je zelf net zo goed biomechanisch gaat bewegen in jouw bekken én rug als dat we van onze paarden verlangen? Durf jij een ‘houding & zit les’ aan?

Ik hou van RuiterCoachingssessies waar er plezier is, waar er vanuit ontspanning ingespannen wordt, waar ruiters nieuwsgierig zijn en dingen leren, waar de ruiter de moed heeft om imperfect te zijn en buiten de comfort zone durft te trainen, waar er ruimte is voor: groei, authenticiteit, mentale veerkracht, respect naar elkaar, enthousiasme én bovenal positieve energie. Ik vind het écht geweldig om te zien hoe met kleine veranderingen in de houding & zit/ biomechanica van de ruiter er grote positieve verschillen te behalen zijn in de biomechanica van het paard! Klinkt dat allemaal heel goed voor jou?

Meld je dan aan voor de Dynamische Houding & Zit (RuiterCoach) sessies!

Dynamische Houding & Zit (RuiterCoach) Sessies

De Dynamische Houding & Zit (RuiterCoach) Sessies vinden plaats op jouw favoriete paardenplek met jouw eigen paard(en); alle oefenmaterialen voor de sessies neem ik mee. Een combinatie van instructie voor de fysieke oefeningen te paard, en coaching voor de rijtechnische uitdagingen waar jij (op dat moment) tegenaan loopt. De RuiterCoach sessies zijn zeer geschikt voor elke ruiter en amazone die met subtielere en effectievere zithulpen & beter ruggebruik van ruiter én paard wil gaan rijden. 

HORSERIDER (PERFORMANCE) PACKAGE

Wil jij een optimale ontspannen houding & zit te paard? Heb je behoefte aan intensieve privé begeleiding? Wil jij écht aan jezelf werken? Werk jij keihard voor een doel en wil je hierbij professionele extra ondersteuning? Wil jij personal trainingen, RuiterCoaching én sportmassages op jouw locatie? Neem dan contact op voor een HORSERIDER (PERFORMANCE) PACKAGE!

Veelgestelde vragen

Benodigdheden en locatie voor de Dynamische Houding & Zit (RuiterCoach) Sessies?

De Dynamische Houding & Zit (RuiterCoach) Sessies vinden plaats op jouw favoriete paardenplek met jouw eigen paard(en); alle oefenmaterialen voor de sessies neem ik mee.

Benodigdheden?
Opgezadelde eigen (bijrijd)paard(en). Met een bokriempje en/ of extra touw om de hals – als je het erg spannend vindt om met een knoop in je teugels te rijden/ met losse handen te rijden. Een longeerlijn (alleen bij een privé sessie) wanneer nodig voor de veiligheid en/ of voor het vertrouwen.

Locatie?
Op jouw favoriete paardenplek met een omheinde (bij voorkeur droge) rijbak en/ of longeerbak.

Wat kan ik verwachten bij een houding en zit les mét RuiterCoaching?

Een combinatie van instructie voor de fysieke oefeningen te paard, en coaching voor de rijtechnische uitdagingen waar jij (op dat moment) tegenaan loopt.

Ervaringen van amazones

“Mijn bijrijpaarden stappen na één RuiterCoach sessie al veel ontspannender en ruimer, ze gebruiken veel beter de bovenlijn en ik heb nu al een veel soepelere aanleuning. Dit zit heerlijk!” en “De kleinere zithulpen zijn écht heel erg fijn om te ervaren. Hierdoor behoud ik veel meer ontspanning in de overgangen.” zei de ene amazone.

De andere amazone gaf daarbij aan: “Ik wil niet meer zonder elastieken rijden, want ik kan ineens veel makkelijker zitten in galop!” en daarbij kon ze door de subtielere zit en gewichtshulpen ineens haar mega grote paard heel fijn en subtiel met haar zit besturen door de lastige pionen slalom (Yeah!). Gevolgd door: “Whoeehoeeei, ik heb nog nooit zo’n hoog cijfer gehad op mijn protocol bij het onderdeel ‘De houding & zit van ruiter/ amazone en het effect van de hulpen’! # trots”

Feedback na duo Dynamische Houding & Zit (RuiterCoach) Sessies
E. M. en E. T. april 2023

“Als ik zelf écht ontspan wordt mijn paard ineens recht” gevolgd door: “ik hoef hierdoor niet meer allerlei compensaties te micromanagen. Heerlijk!” en enkele weken later stralend: “Sinds de Houding & Zit coaching sessies heb ik alleen nog maar winstpunten gereden!” zei de ene Z dressuur amazone.

De ander Z dressuur amazone gaf aan dat ze de eerste drie sessies nog relatief makkelijk vond, maar de laatste drie sessies waren wel werken. “De uitgestrekte draf gaat nu veel meer bergopwaarts door jouw feedback!” en “Ik snap nu wat ik kan doen in mijn eigen lijf voor meer verzameling bij mijn paard, hierdoor gaan mijn lessen bij mijn eigen instructeur véél fijner. Dankjewel!”

Feedback na duo Dynamische Houding & Zit (RuiterCoach) Sessies
B. V. en R. L. april 2023

Wil jij de effecten ervaren van een dynamische houding, goed ruggebruik, subtielere zithulpen en een onafhankelijk zit?

Jade Reinders

Jade Reinders

I will be back soon

Jade Reinders

Hey 😀, Wat kan ik voor je doen? 
Wil je graag snel een afspraak maken? Stuur me dan een berichtje met meer info. Tot snel! Met sportieve groet, Jade

WhatsApp