+31 6 45 79 26 45 info@physiovan.nl

energieke dynamische houding & ontspannen zithulpen

Ontdek, ontwikkel én investeer in jouw ruiterfitheid
9

Krijg jij vaak feedback op je houding en zit?

Vind jij zitlessen wel heel goed, maar hoop je dat er meer manieren zijn om je houding en zit te verbeteren?

9

Te veel (wedstrijd) spanning met rijden?

Wil jij leren welke invloed de ademhaling van de ruiter heeft op een paard, waardoor er dírect meer ontspanning is?

9

Moeite met doorzitten?

Wil je leren hoe je jezelf fysiek verbetert, met als resultaat een soepel bewegend recht paard? Wil jij ontspannen onafhankelijke zithulpen kunnen geven?

Een harmonieuze zit

Je traint voor een soepele en zachte gebalanceerde zit die in harmonie meegaat met de bewegingen van jouw paard(en).  Je ontwikkelt een buigzame, beweeglijke en krachtige houding, waardoor je vele uren kunt rijden. Je werkt aan subtielere zithulpen, relaxte focus van lichaam en geest, optimale dynamische houding, krachtige en soepele rompbalans en een energieke lichte onafhankelijk zit.

Met een harmonieuze zit gaat elk paard direct met meer ontspanning, balans, rechtgerichtheid en schwung bewegen.

“Ik wil ruiters laten ervaren dat met extra aandacht voor hun fysieke gezondheid, ze zorgen voor een ontspannen pijnvrije balans én ze inééns bewegen met meer positieve energie”

Twee Happy Athletes

Begonnen als ‘Penny-meisje’ met verzorgpony’s, heb ik als puber ontzettend veel geleerd tijdens de opleiding Paardensport in Deurne. Alleen waren zij daar niet blij met mijn houding, met als gevolg dat ik tijdens een stage zes maanden lang zitles heb gehad. Ik zat daarna wel rechtop, maar zo gestrest en verstijfd dat ik niet meer kon inwerken. Daarna ben ik fysiotherapie gaan studeren, sportlessen gaan geven en me blijven bijscholen. Daardoor merkte ik tijdens mijn eigen rijden steeds duidelijker/ beter hoe ik op een ontspannen manier een goede gebalanceerde zit kreeg. Dankzij Pilates training kreeg ik meer balans, werd ik soepeler, sterker en rechter. Door de opgedane kennis en ervaring heb ik 25 jaar geweldig gave ‘minder brave’ paarden mogen inrijden, opleiden en bijrijden. Ik vind het echt leuk om de puzzel ‘op te lossen’ totdat er weer twéé happy athletes zijn! Nu wil ik mijn opgedane kennis en ervaringen over dragen in mijn trainingen en Dynamische Houding & Zit RuiterCoach sessies.

Subtielere zithulpen en een optimale dynamische houding

Ontspannen rijden

Door ontspanning wordt je balans beter én kan je ineens subtielere zithulpen geven. 

Energieke zit

Door training van jouw romp kun je met veerkracht en vanuit balans de bewegingen van jouw paard(en) uitzitten.

Onafhankelijk bewegen

Coördinatie-oefeningen zorgen voor een onafhankelijke zit; dit is het grootste bezit dat je als ruiter kunt hebben. 

Groepstrainingen op jouw stal

De trainingen voor ruiters vinden plaats op jouw stal; alle oefenmaterialen voor de training neem ik mee. De training is zeer geschikt voor dressuur-, spring- en eventingruiters, voltigeurs, grooms, stalruiters en jonge paarden opleiders, menners, stalmedewerkers, bijrijders, equiday liefhebbers, maar ook endurance- en westernruiters. Al deze verschillende paardenliefhebbers heb ik al in mijn training gehad.

Wil jij graag privé begeleiding? Kijk dan hier!

Ervaringen na trainingen

“We zijn ons bewuster van onze houding en de invloed die wij uitoefenen op ons paarden. We hebben meer balans en onze buik & rugspieren zijn sterker” Wat vond je van de opbouw van de oefeningen? “Helemaal prima, weinig spierpijn.” en ook: “Het ging steeds beter, spierpijn viel me mee” en: “Wij raden de training aan aan mensen die op een leuke manier balans en rijkunst willen verbeteren.” 

Feedback na twaalf weekse ruiterfitheidstrainigen
Gezellige trainingsgroep privé locatie Leusden, september – december 2022

“Controle over heupen, beter zitten. Het begin is erg actief, soms zijn de spring oefening zwaar. De training is erg goed voor de conditie en coördinatie. Als team is leuk om te doen. Bal mag meer.” en ook: “Je bent meer bewust van je ademhaling en het zitten op je paard”, maar ook: “Goede opbouw, zelfs als je 0 ervaring hebt kan je meedoen met de trainingen. De moeilijkheidsgraad neemt toe gedurende de lessen.” Waarom, wanneer én aan wie zou je de training aanraden? “Aan diegene die ik les geef én iedereen die beter wil rijden.” en “Alle ruiters, ongeacht welk niveau je rijdt.” en als afsluiter: “Jij ook heel erg bedankt voor je enthousiasme en weldoordachte trainingen!”

Feedback na twaalf weekse ruiterfitheidstrainigen
Gemotiveerde deelnemers van de R.V. Gouden Hert, september – december 2022

“Effect? Makkelijker meezitten met je paard. Buikademhaling is fijn om op te focussen, zeker met wedstrijden. De training bestaat uit een fijne opbouw en ook afbouw. Het is erg fijn dat de moeilijkheidsgraad van de oefeningen makkelijk ook zelf aan te passen is tijdens de training. De Yoga en Pilates oefeningen zijn fijn om te doen” Waarom, wanneer én aan wie zou je de training aanraden? “Iedereen”.

Feedback na twaalf weekse ruiterfitheidstrainigen
Fanatieke trainingsgroep van stal Koopman, september – december 2022

“We hebben geleerd waar onze eigen beperkingen en uitdagingen zitten. We hebben geleerd dat het net zo werkt als bij de paarden qua aanspanning en ontspanning. We begrijpen beter waarom het soms mis gaat bij de paarden en wat onze invloed daarop is. Door bewustwording worden dingen al anders. Door trainen is er ook bij onszelf veel winst te behalen. De opbouw ging best snel, maar wel fijn gelijkmatig. Moeilijkheidsgraad is makkelijk aanpasbaar. Meer rekoefeningen/ stretchen. Mag best halve les. Duo oefeningen zijn erg leuk en mag vaker. De training zou geschikt zijn voor iedere ruiter van ieder niveau. Was super leuk. Tot in de herfst!”

Feedback na twaalf weekse ruiterfitheidstrainingen
Fanatieke ruiters stal Koopman, januari – april 2022

“Ik kan mijn paard veel makkelijker verzamelen” hoor ik van de ene dressuurruiter.
“Ik kan nu vanuit balans, met ontspanning, véél subtielere zithulpen geven” vult een springruiter aan.
“Ik zit nu als een huis” & “Ik vind het super leuk om mee te doen. Ik merk ook echt onwijs veel verschil met rijden. Mijn balans, coördinatie, conditie… het is allemaal beter door jouw trainingen. Zou het liefst nog veel vaker samen trainen” vertelt de instructrice en fanatieke wedstrijdruiter.

Feedback na 2e keer zes weekse introductie training op dezelfde stal
Fanatieke ruiters van stal Koopmans, juni 2021

“De fijne gevarieerde training wordt gegeven door Jade, fysiotherapeut en ruiter en dat merk je in de lessen. De lessen zijn goed opgebouwd en een mix van bootcamp, pilates, rompbalans training en yoga en dit alles gericht op de ruiter en haar specifieke behoefte. Jade zorgt voor genoeg individuele aandacht voor elk. Het is daarom ook niet erg als de deelnemers niet hetzelfde sportieve niveau hebben, indien nodig worden de oefeningen aangepast.

Kortom een aanrader voor iedere ruiter, je merkt dat je balans, kracht en uithoudingsvermogen echt verbeteren!”

Feedback na zes weekse introductie training
A. S. februari 2020

“Jade geeft vol enthousiasme deze cursus en weet goed waar ze op moet letten.
Ze geeft goede duidelijke instructies en legt ook uit wat het verschil is.
Waar jij en jouw paard veel profijt van hebben.”

“Ik vond het heel leuk en leerzaam om aan de zesweekse ruiterfitheidstraining mee te doen.
De oefeningen zijn leuk en motiverend en ik heb mijn balans hard vooruit zien gaan.
Daarnaast is het een leuke activiteit om met stalgenoten te doen (en je leert je stalgenoten extra goed kennen =D ).”

Feedback na zes weekse introductie training
Trainingsgroep stal Wereldpaarden,  juni 2019

“Super bedankt voor alle lessen; ik vond het echt een goede cursus!”

Feedback na zes weekse introductie training
L. L. april 2019

“Na eerst de workshop te hebben gevolgd, waren we direct enthousiast. Om heel eerlijk te zijn, hadden we niet echt een doel met de training, maar hadden we eerder zoiets van “we kunnen er alleen maar beter van worden”. Wat is het dan leuk om te zien dat je er zoveel van leert. Je balans op je paard wordt beter, waardoor je met meer vertrouwen rijdt. Je leert spieren te gebruiken, waarvan je niet wist dat je ze had en je ademhaling wordt veel rustiger in dieper waardoor je paard zich ook meer ontspant. Echt een aanrader dus, ook voor beginners!”

Feedback na zes weekse introductie training
J. B. februari 2019

Groepstrainingen op jouw favoriete paardenplek

“Werk aan jezelf, zorg voor jezelf én al je paarden lopen beter.”

Veelgestelde vragen

Workshop en trainingslocaties?

2024

Dinsdagavond 18:30-19:30
FysioFitness Visscher, Groenekan
Start 12 maart en/ of 5 november 2024 met een zes weekse introductie ruiterfitheidstraining.

Woensdagavond 20:00-21:00
Privé locatie, Amersfoort-zuid/ Leusden
Start 10 januari met de Workshop “Fitter Zitten” + 12 weekse ruiterfitheidstraining

Heb nog ruimte in het 1e kwartaal van 2024 in mijn agenda op woensdagmiddag, donderdagochtend, donderdagmiddag, vrijdagochtend, vrijdagmiddag en zaterdagochtend voor ruiterfitheidstrainingsgroepen op jouw locatie. Informeer naar de mogelijkheden!

In het 2e kwartaal van 2024 zijn er al een aantal trainingen in de planning. Schrijf je in voor mijn mailinglist om de laatste updates over de trainingen (trainingsdagen/ tijd/ locatie) in je mailbox te krijgen . Klik hier om je aan te melden voor de Physiovan Updates.

2023
FysioFitness Visscher, Groenekan
Koopman Horses, Biddinghuizen
Privé locatie, Amersfoort-zuid/ Leusden
FysioFitness Visscher, Groenekan
Paddock Paradijs, privé locatie in Soest
NK Dressuur, Totaal Talent Competitie, Ermelo
Privé locatie, Amersfoort-zuid/ Leusden
Maaike’s PaardenPad, Uitgeest​

2022
Maaike’s PaardenPad, Uitgeest
Zaanse ruiters, Wormerveer
Koopman Horses, Biddinghuizen
Privé stal, Amersfoort-Zuid/ Leusden
R.V. Gouden Hert, Putten​
NK Dressuur, Totaal Talent Competitie, Ermelo
R.V. Gouden Hert, Putten​
Privé stal, Nijkerk​
Koopman Horses, Biddinghuizen

2021
Privé stal, Nijkerk
Koopman Horses, Biddinghuizen​
Stal Staal, Eemnes
Menvereniging de Paardengroep, Wageningen
Paardenrevalidatie de Hei, Nijkerk
Koopman Horses, Biddinghuizen

2020
Stal Dijkman, Wijdenes
Veld en Bosch, Leusden
Koopman Horses, Biddinghuizen
DHD Training, Wijdewormer
Menvereniging de Paardengroep, Wageningen
Privé stal, Hollandse Rading

2019
R.S.V. Haelen, Haelen
Hippisch Centrum Montfoort, Montfoort
Larense Manege, Laren
Privé stal, Nijkerk
Almelose Ruiterdagen, Almelo
Stal Gouwzicht, Broekergouw, Amsterdam
KNHS Regio Utrecht Outdoor – Dressuur Kampioenschappen, Amersfoort
NK Dressuur, Totaal Talent Competitie, Ermelo
R.V. de Gouden Adelaar, Bunschoten-Spakenburg
Pensionstal Wereldpaarden, Woudenberg
Manege Kraaij, Nijkerk
Manege Rijnenburg, Nieuwegijn

2018 
Manege Zonneveld, Baarn

Wat kan ik verwachten bij de Workshop "Fitter Zitten"?

Ik laat de deelnemers voelen en ervaren waar voor hun persoonlijk nog de meeste fysieke winst te behalen is mét een stukje kennis en informatie overdracht.

Wat kan ik verwachten bij een zes/ twaalf weekse training?

Elke training voor ruiters start met Coördinatie & Conditie oefeningen, gevolgd door Houding & Evenwicht, Romp stabiliteit, – souplesse & – kracht en we sluiten af met Ademhalings- & Ontspanningsoefeningen. Deze oefeningen voor ruiters komen uit de: fysiotherapie, bootcamp trainingen en Perfect Pilates. Mét daarbij nog veel extra ruiter specifieke oefeningen!

De meeste stallen en rijverenigingen organiseren eerst een Workshop “Fitter Zitten”, waarna een aantal deelnemers verder willen gaan met de zes weekse introductie training, gevolgd door de twaalfweekse trainingen om in conditie te blijven.

Zijn er voorwaarden om deel te nemen?
Alle deelnemers die graag willen investeren in zichzelf als ruiter, buiten hun comfortzone durven te trainen én willen leren zijn van harte welkom. Goed om te weten: 50% van mijn deelnemers hebben fysieke klachten; de oefeningen zal ik zo veel mogelijk ter plekke aanpassen om iedereen zo optimaal mogelijk te kunnen laten trainen.

Opvallend detail: als de stal eigenaren en/ of instructeurs meedoen met de workshop is de animo véél hoger. Wilt jij jouw leerlingen en klanten echt motiveren? Doe dan zelf mee!

Je wil graag een workshop/ training organiseren?

Tof! De meeste stallen en rijverenigingen organiseren eerst een Workshop “Fitter Zitten”, waarna een aantal deelnemers verder willen gaan met de zes weekse introductie training, gevolgd door de twaalfweekse training om in conditie te blijven. Neem contact met me op en we gaan samen kijken wat ik voor jouw stal/ rijvereniging kan betekenen.

Waar kan de training plaatsvinden op het terrein?

Benodigdheden op de locatie om de training te kunnen geven: minimaal 30 m2 vrije ruimte. Het liefst buiten met name voor de warming-up oefeningen. Met guur weer is het fijn als het ook mogelijk is onder een overdekt deel bijvoorbeeld een kapschuur of in een stukje van een overdekte rijbak te kunnen trainen. In de winter is een droge plek (eventueel verwarmde plek in de kantine) het meest comfortabel voor de liggende oefeningen op de matjes. 

Benodigdheden bij een training?

Sportieve kleding, yoga mat, grote handdoek en drinken.

Durf jij te leren?

Het valt me op dat er voor mijn trainingen echt durf nodig is. Véél respect heb ik dan ook voor alle deelnemers aan mijn workshops, trainingen (de afgelopen vijf jaar waren dit meer dan 500 ruiters en amazones!) én de vele durfals die de oefeningen uitproberen bij mijn PhysioVan op events! Ik weet zeker dat ik tijdens mijn trainingen veel ruiters buiten hun comfort zone laat bewegen. Probeer ik bewustwording te creëren waar nog fysieke winst te behalen is? Zeker! Dit kan (een beetje) confronterend zijn. Ik zeg ook niet dat mijn training gemakkelijk zal zijn, ik laat je ervaren dat het resultaat de moeite waard zal zijn.

Daarom heb ik extra veel waardering voor al mijn deelnemers die inzet, nieuwsgierigheid en de wil om te leren tonen tijdens mijn trainingen. Trots ben ik op alle ruiters die de durf hebben gehad om risico’s te nemen, de moed hebben om imperfect te zijn en juist hierdoor vooruitgang hebben geboekt. Ontzettend blij ben ik met al die locaties waar mijn deelnemers naast authenticiteit en mentale veerkracht bovenal: respect naar elkaar, enthousiasme en plezier tonen tijdens mijn trainingen!

Ervaringen van fanatieke ruiters en hun instructeurs

Wat heb je geleerd tijdens de trainingen?
Welke effecten heb je zelf ervaren?
Wat heeft je instructeur, dierenarts en/of hoefsmid gezien?

” 1. Wat je eigen balans van invloed is op andere bewegingen en wat de kleine verandereingen hierin grote veranderingen in het geheel kunnen opleveren. 2. Meer ruimte in mijn bovenrug en simpel meer bewustwording. 3. Denk dat ik door die bewustwording beter kan inwerken met de tips over hulpen & houding”

“Meer geleerd over de effecten die mijn lichaam heeft op het paard. Wat gebeurt er nou eigenlijk als je loslaat/ vasthoudt. Door dit naast het paard te voelen geeft dit meer bewustwording.”

“De evenwichtsoefeningen – alle kleine spiertjes voelen. Diepe ademhaling en ontspanning en wat het met een paard doet. Meer durfen elke keer een beetje meer. Krachtiger in mijn lijf. Concentreren om de oefeningen beter te kunnen doen.”

Feedback na zes weekse introductie training
Deelnemers bij Fysio Fitness Visscher, april 2024

“Balans leren kennen van ons lijf.”

“Sterker en bewuster.”

“Ondanks dat we van veel verschillende niveau’s en disciplines komen merken we allemaal verbetering in conditie en balans.”

Feedback na zes weekse introductie training
Deelnemers bij Maaike’s PaardenPad, februari 2023

“De invloed van mijn lijf op mijn paard. Ik ben meer bewust aan het rijden. Ik heb het er met mijn instructeur niet over gehad.”

“Heb geleerd om meer balans te krijgen en te onderhouden. Conditie is wat verbeterd. Instructeur ziet dat ik er bewust mee bezig ben.”

Feedback workshop ‘Fitter Zitten’ en zes weekse introductie training
Deelnemers R.V. Gouden Hert, maart 2022

“1. Door ontspanning juiste en meer lichaamscontrole te krijgen. Bewuster van links-rechts verschil. 2. Door bewustwording links-rechts verbetering in zijgangen en het juist recht houden van de paard. 3. Verbetering lichaamscontrole en dus ook zit. Hoewel er nog veel ruimte voor verbetering is.”

“Balans, houding, sterke soepele spieren. Beter houding controle.”

“Ik heb veel meer balans gekregen. De oefeningen die ik het begin niet kon, werden steeds beter te doen aan het einde van de lessen.”

Feedback na twaalf weekse ruiterfitheidstraining
Fanatieke ruiters stal Koopman, sept-dec 2021

“Veel balansoefeningen en wat daarvan het effect op je paard is: Hoeveel druk je op je teugels geeft als je daar je balans uit haalt, etc. Mijn instructrice ziet altijd dat links om doorzitten moeilijker voor ons is. Dit is zowel mijn als ponies zwakke kant. Ik merkte dit ook in de training en ik kreeg puntje waar dat verbeterd kan worden.”

“Leuke oefeningen die functioneel zijn met de grote bal. Mooie manieren waarop je merkt hoe je lichaam/ houding je soepelheid/ flexibiliteit beïnvloed.”

“Ik kon de zijgangen veel soepeler inzetten. Mijn paard ging altijd alle kanten op tijdens de les, omdat ik niet goed recht op mijn paard kon zitten. Halverwege de trainingen kon ik ineens een goede rechte lijn rijden op haar.”

“Dat sporten leuk is! Hiervoor heb ik lang niks gedaan, uit angst dat ik toch niet mee kwam. Nu er achter gekomen dat iedereen zijn eigen lichamelijke kwaliteiten heeft, en dat je door gewoon te doen steeds kan blijven ontwikkelen.”

“Mijn balans is verbeterd en mijn bewustzijn weer vergroot. Door de oefeningen ben ik voor mijn gevoel ook weer leniger geworden. Helaas heb ik het nog niet tijdens het rijden kunnen ervaren, omdat mijn pony een blessure heeft.”

“Geleerd -> Hoe veel steun je onterecht uit je teugels haalt en de spiergroepen die je echt nodig hebt voor je paard. Effect -> meer balans”

Feedback na zes weekse introductie training
Gemotiveerde menners en ruiters van de Paardengroep, oktober 2021

“Beter gebruik/ controle lichaam. In rijden meer losheid en betere inwerking”

“Links en rechtsgevoel. Beter evenwicht. Jammer dat er op deze manier erachter moet komen dat je zo slecht op je paard zit.”

“Sterker geworden. Ging veel beter dan vorig jaar (sept-okt ’21). Minder scheef. Makkelijker doorzitten.”

“Oefeningen voor meer souplesse. Meer souplesse.”

Feedback na zes weekse introductie training
Gemotiveerde ruiters paardenrevalidatiecentrum de Hei, juni 2021

“Bewustwording van welke kleine individuele spieren je gebruikt.
Ontspanning en ademhaling. Mijn paard loopt meer ontspannen onder me.”

“Ontspanning dmv diverse oefeningen.
Balans en het belang daarvan ook op de paard (inwerking)”

“Anders op je paard zitten, meer ontspanning en meer balans.
Kreeg ineens complimenten dat ik netjes zit”

“Meer bewustwording van je lijf en hoe dit je paardrijden beïnvloedt.
Meer controle over je lijf met rijden en dat ademhaling veel doet.
Dat ik nog meer los moet laten in het rijden.”

“Wat je met houding, balans enz nog kunt doen om beter te rijden. Meer ontspanning”

Feedback na zes weekse introductie training
Fanatieke ruiters stal Koopmans, oktober 2020

“Geleerd: nuttige oefeningen, het effect van ontspanning en ademhaling op de losheid van het bekken”
“Effect: losser kunnen zitten, beweging paard beter kunnen volgen”

“Geleerd: Balans + het effect van kleine bewegingen”
“Effect: subtiele uitwerking op mijn paard”

“Meer balans -> makkelijker doorzitten”

Feedback na zes weekse introductie training
Privé stal Nijkerk, oktober 2019

“Mijn bekken beter te kantelen (hoewel dit nog steeds niet mijn sterke kant is,
maar ik ben me er wel wat bewuster van).”

“Veel beter balans kunnen houden, zonder mijn schouders en armen vast te zetten.
Maar de kracht uit mijn middel te halen.”

Feedback na zes weekse introductie training
Deelnemers R.V. de Gouden Adelaar, juni 2019

Wat vond je van de opbouw van de oefeningen?
En de moeilijkheidsgraad van de oefeningen?
Wat viel jouw qua inspanning mee óf tegen aan de training?
Wat mag van jou nog meer terugkomen in vervolg trainingen ?

“Prima opbouw, zowel hoofd als lijf. Concentratie, speels genoeg om grenzen over te gaan. Relatief korte oefeningen die veel in mijn lijf teweeg brachten. Fijn dat het verschillende oefeningen zijn die elke keer wat moeilijker worden = niet saai en toch opbouwen. Sommige dingen vond ik moeilijk – touwtje springen en over poortjes heen => daar heb ik gesmokkeld 😉 “

” 1. leuk, iedere week minder motorisch gestoord 😀  2. Helemaal prima.  3. De eerste twee trainingen vond ik qua inspanning wel wat makkelijk; was niet moe ofzo.  4. Die balans dingen op de bal vind ik echt heel leuk.”

“Opbouw was goed, hierdoor kon eigenlijk (bijna) elke oefening goed uitgevoerd worden. Ik vond vooral de balansoefeningen enorm nuttig en interessant, ook om te combineren met het aanspannen van verschillende lichaamsdelen.”

Feedback na zes weekse introductie training
Deelnemers bij Fysio Fitness Visscher, april 2024

“De stap van les 3 naar 4 was groter dan de andere.”

“Goede opbouw.”

“Snelle verbetering van conditie”

“Houd deze lijn vast.”

Feedback na zes weekse introductie training
Deelnemers bij Maaike’s PaardenPad, februari 2023

“Prima, had voor mij persoonlijk nog iets sneller gemogen, maar dat is lastig als je met meerderen bent. Het is nieuw voor mij, dus ik vond alle oefeningen interresant. Je doet het leuk!”

“Opbouw super. Moeilijke oefeningen word mooi afgewisseld met makkelijke oefeningen.”

Feedback workshop ‘Fitter Zitten’ en zes weekse introductie training
Deelnemers R.V. Gouden Hert, maart 2022

“Logische opbouw. Ook logisch hoewel iedereen natuurlijk iets anders moeilijk vindt. Voor mezelf, focus op rug aangezien dat mijn zwakke punt is.”

“Goeie warming-up. Oefeningen waren niet te zwaar. In het begin lukt niet alles, al snel gaat het je wel lukken.”

“Ik vond de trainingen prima opgebouwd. Qua inspanning kostte alles me steeds minder moeite. De afwisseling in oefeningen was prima.”

Feedback na twaalf weekse ruiterfitheidstraining
Fanatieke ruiters stal Koopman, september – december 2021

“De opbouw was goed. Leuk dat het vergeleken wordt met B/L/M/Z/ZZ. De warming-up was eigenlijk het zwaarst. Daarna was het rustiger. Nog meer terugkomen mag het middelste stuk met de bosu, waterzak, etz. misschien iets langer.”

“De opbouw vond ik goed. De laatste les was inderdaad het zwaarst. Haha”

“Hele fijne opbouw. Zou graag door willen trainen! De laatste twee trainingen waren op zwaar niveau en hier was ik qua kracht nog niet. Ik heb waardeloze buikspieren dus deze zou ik graag in vervolgtrainingen verder willen trainen.”

“Het ging heel goed! Als het te zwaar is kun je altijd wat minder doen, maar dat was meestal niet nodig. Verder lekkere afwisseling tussen de oefeningen! Met de bal was erg leuk!”

“De opbouw van de trainingen was goed en ook leuk om aan het einde van de serie duidelijk te merken dat het gemakkelijker gaat. Qua inspanning viel het mij mee. Ik vind vooral de verschillende balansoefeningen de core-stability oefeningen erg waardevol.”

“De opbouw was goed, maar mocht wel iets sneller omhoog qua sterkte. Vooral het “kracht” onderdeel, de warming-up was altijd goed voor het niveau. Het viel me wel tegen dat ik toch minder balans had dan ik dacht, dus de oefeningen waren soms wel zwaar.”

Feedback na zes weekse introductie training
Gemotiveerde menners en ruiters van de Paardengroep, oktober 2021

“In het begin was het vrij makkelijk, instapniveau had iets hoger gemogen.
Mix van verschillende “disciplines” erg leuk, combi van in- en ontspanning.
Ook leuke toevoeging zou zijn: (facultatief) huiswerk voor iedereen.”

“Prima. Goed voor de zes lessen. Spierpijn 🙂 Zelfde opbouw maar dan versneld.”

“Prima! Lastig met mijn schouders, maar wél te doen. Opbouw is fijn van B -> Z.”

“Prima opbouw. Makkelijke eerste les.
Meer onafhankelijkheid van de lichaamsdelen en iets meer uitleg waarom de oefening is.”

Feedback na zes weekse introductie training
Gemotiveerde ruiters paardenrevalidatiecentrum de Hei, juni 2021

“In het begin merkte ik dat er best veel goed ging, maar óók dat er ruimte voor groei is.
Koppeling van oefeningen aan rijden of verplaatsen in wat je van je paard vraagt vond ik leuk.”

“Precies goed en leuk”

“Hele goede opbouw, met goede balans tussen moeilijkheidsgraad en inspanning.”

“Van mij mag een les best anderhalf uur duren. Fijn om zo te sporten. Alle oefeningen vond ik prima”

“Goed. Goed te doen. Het is goed vol te houden.”

Feedback na zes weekse introductie training
Fanatieke ruiters stal Koopmans, oktober 2020

“Opbouw prima, waardoor het goed te doen was qua inspanning.”

“Opbouw en moeilijkheidsgraad waren heel goed. Meer terug: souplesse.
Het viel me tegen hoeveel moeite ik met de balansoefeningen had”

“Veel plezier gehad bij de oefeningen.”

Feedback na zes weekse introductie training
Privé stal Nijkerk, oktober 2019

“De moeilijkheidsgraad was goed, er zat een goede opbouw in.”

“Het inspanningsniveau was hoger dan ik had verwacht, maar wel goed te doen.”

Feedback na zes weekse introductie training
Deelnemers R.V. de Gouden Adelaar, juni 2019

Waarom, wanneer én aan wie zou je de training aanraden?

“Aan iedereen die het leuk vind om zelf meer inzicht te krijgen in zijn/ haar lichaam en de invloed die je daarmee uitoefend. Ontzettend leerzaam en nuttig om te doen.”

“Waarom: Zo mega interessant die bewustwording in je eigen lijf en wat dat kan doen voor je paard.
Wanneer: altijd!
Wie: echt iedere ruiter die vriendelijk voor zijn paard (en zichzelf) wil rijden en wil verbeteren.
SUPER LEUK! THANKS”

“Aan iedereen om mij heen die buiten wil bewegen, die op wil bouwen met leuke oefeningen. Die met paarden werkt of niet.
Dank je wel !”

Feedback na zes weekse introductie training
Deelnemers bij Fysio Fitness Visscher, april 2024

“Aan iedereen die aan zijn conditie & balans wil werken.”

Feedback na zes weekse introductie training
Deelnemers bij Maaike’s PaardenPad, februari 2023

“Iedereen die paardrijdt.”

“Mijn instructeur zou ik de training aanraden, volgens haar is haar conditie te laag”

“Wil je bedanken voor de lessen en de groep voor de gezelligheid!!! Ik heb er veel aan en gebruik het ook echt met rijden. Ik hou nog contact voor eventuele herhaling in de herfst.”

Feedback workshop ‘Fitter Zitten’ en zes weekse introductie training
Deelnemers R.V. Gouden Hert, maart 2022

“Aan iedereen die zich wil verbeteren. Ook voor mensen die niet rijden maar puur voor een gezonde functionele houding.”

“Aan iedereen die beter wil gaan rijden.”

“Iedereen die op een prettige manier aan zijn/ haar ruiterconditie wil werken.
Jij ook bedankt voor de fijne lessen!”

Feedback na twaalf weekse ruiterfitheidstraining
Fanatieke ruiters stal Koopman, september – december 2021

“Het is een super leuke, leerzame en vooral gezellige training die ik aan iedereen die wel eens op een paard zit aan raad !”

“Voor ruiters die naar het rijden ook wat handvatten kunnen gebruiken voor zichzelf (en dus niet ernaast een andere sport beoefenen)”

“Aan alle ruiters, maar ook aan de rest van de mensen. Ik merkte snel verschil, maar was ook bewuster van mijn lichaam en wat het doet. Meerwaarde voor elke ruiter en niet ruiter!!!”

“Eigenlijk aan iedereen, omdat het voor zowel ruiters als niet-ruiters belangrijk is om in balans te zijn met een goede conditie. Het is ook fijn voor besef van bijvoorbeeld je zithouding aan een bureau ofzo”

“Ik raad het zeker aan, aan iedereen. Naast je paard trainen is het ook heel waardevol om jezelf te trainen. De oefeningen voor de verlichte zit neem ik zeker mee! Dankjewel !”

“Ik zou de training zeker aanraden aan alle ruiters, van alle soorten disciplines. We vragen veel van onze paarden dus het is alleen maar eerlijk als we dezelfde inzet van onszelf vragen.”

Feedback na zes weekse introductie training
Gemotiveerde menners en ruiters van de Paardengroep, oktober 2021

“Iedereen die aan zichzelf wil werken en betere balans wil.
Zeker voor mensen die dat nog niet doen.”

“Aan elke ruiter die er voor open staat om zich te verbeteren.
Dank voor de training !!

“Aan alle paardenmutsen.
Kort samengevat: Dank je wel !

“Iedereen die recht en ontspannen op zijn paard wil zitten.”

Feedback na zes weekse introductie training
Gemotiveerde ruiters paardenrevalidatiecentrum de Hei, juni 2021

“Iedereen! Leerzaam, leuk, zinvol”

“Aan al mijn paardencollega’s”

“Voor iedereen, vooral als je verder naast het paardrijden niet sport”

Feedback na zes weekse introductie training
Fanatieke ruiters stal Koopmans, oktober 2020

“Aan iedereen die paardrijd omdat je met je houding zoveel invloed hebt op het rijden.

Én omdat het je bewuster maakt van je manier van rijden.”

Feedback na zes weekse introductie training
Privé stal Nijkerk, oktober 2019

“Als iemand graag een betere balans op zijn paard wil hebben,
of als ik vind dat iemand mijn paard hindert (bijv. bijrijder)”

“Eigenlijk aan alle ruiters, het is een leuk en leerzaam traject.
Waar jezelf en je paard veel profijt van kunnen hebben”

Feedback na zes weekse introductie training
Deelnemers R.V. de Gouden Adelaar, juni 2019

Wil jij subtielere pijnvrije zithulpen, relaxte focus van lichaam en geest, optimalisering van jouw dynamische houding, romp balans en onafhankelijk zit ?

Jade Reinders

Jade Reinders

I will be back soon

Jade Reinders

Hey 😀, Wat kan ik voor je doen? 
Wil je graag snel een afspraak maken? Stuur me dan een berichtje met meer info. Tot snel! Met sportieve groet, Jade

WhatsApp