+31 6 45 79 26 45 info@physiovan.nl

ontspannen paardrijden

9

Wil jij herstellen ná zorgen voor jouw paard(en)?

Zou je graag even willen ontspannen en ben je toe aan opladen?
Een sportmassage is écht een verwen momentje voor jezelf.

9

Voel je her en der kleine pijntjes opkomen?

Moeite met ontspannen óf weet je niet hoe je kan ontspannen? Gespannen nek en schouders met rijden? Buikademhaling? 

9

Wil jij vanuit ontspanning kunnen presteren?

Ervaar de positieve effecten van ontspanning op jouw houding en zithulpen. Merk het directe effect op jouw sportspecifieke souplesse, balans, kracht, conditie en reflexen die je nodig hebt te paard. 

Ontspannen én opladen

Sportmassages kunnen preventief, ontspannend, activerend en therapeutisch zijn. Ik behandel veel ruiters met fysieke en/of spanningsklachten, waarbij ik graag zorg voor sneller herstel, meer ontspanning en balans. Ik wil ook jou laten ervaren dat een sportmassage het herstel bevordert én bijdraagt aan het behouden van het optimale bewegen, zodat jij blessurevrij kan paardrijden én ontspannen op jouw favoriete paardenplek bezig kan zijn. 

Tijdens de behandeling voel je verschillende technieken (oa fascia en triggerpoints) hiermee probeer ik altijd een goede mix te vinden tussen ‘effectief & ontspannend’. De diverse massagetechnieken werken zowel preventief als om de revalidatie te ondersteunen. Want sportmassages zorgen voor een verbeterde doorbloeding én ontspanning in het lichaam. Hierdoor kun je met meer souplesse bewegen, beter presteren en na inspanning de hersteltijd verkorten.

“Ik wil ruiters laten ervaren dat met extra aandacht voor hun fysieke gezondheid, ze zorgen voor een ontspannen pijnvrije balans én ze inééns rijden met meer positieve energie”

Ervaren ruiterfysiotherapeute die graag sportmassages geeft

Tijdens het werken en reizen in het buitenland ontdekte ik zelf hoe leuk sportmassages zijn om te geven én hoe heerlijk en effectief het is voor je eigen lijf. Je wordt even ‘uit je hoofd’ gehaald en bent vooral bezig met alle sensaties die je voelt tijdens een sportmassage. Fysiek én mentaal laat ik je ontspannen door de sportmassage te combineren met ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Ja, je voelt eerst echt wél dat er gewerkt is in je lijf én je slaapt ‘knock-out’ erna, maar daarna krijg je zo’n onbeschrijfelijk gevoel alsof je ‘de hele wereld weer aan kan’! Een sportmassage geeft net dat extra zetje om al je doelen vanuit een ontspannen energie te bereiken.

Ontspannen houding en pijnvrije zithulpen kunnen geven

Opladen

Door het parasympatische systeem te activeren tijdens de massage herstel je sneller.

Ontspanning

De sportmassage in combinatie met ademhalings- en ontspanningstechnieken zorgen voor ontspanning van lichaam en geest.

Balans

Door de buikademhaling, die aanwezig is bij ontspanning krijg je automatisch een verbeterde balans cadeau.

Zorg voor een ontspannen pijnvrije balans te paard

 

Ervaringen na behandelingen

“Wauw, dit was écht heerlijk!” Gevolgd door: “WHOEHOooeeeii! Ik heb een nieuw PR gereden! Het ging écht fantastisch na de sportmassage incl. ademhalings- en ontspanningsoefeningen!!”

Feedback na sportmassage behandelingen op events
C. J. zomer 2023

“Dit was echt fantastich! 
Zóóó fijn; ik wil morgen weer!!”

Feedback na sportmassage behandeling op event
C. M. september 2018

“Heb voor het eerst in maanden weer acht uur doorgeslapen, heerlijk. Dankjewel!”

Feedback na sportmassage behandelingen op event
E. W. juni 2023

Wil je snel een afspraak maken?

Relax and Reload

Behandelingen op jouw locatie

Voor fysiotherapie en sportmassage behandelingen kom ik naar jou toe. De behandelingen vinden plaats in de mobiele praktijk; de ‘PhysioVan’. De trainingen vinden plaats op jouw sportspecifieke locatie. 

Wil jij een relaxte focus van lichaam en geest?

Wil je gewoon even ontspannen en opladen?

Veelgestelde vragen

Wat kan ik bij een sportmassage verwachten?

Wil jij sneller herstellen ná inspanning? Zou je graag even willen opladen? Voel je her en der kleine pijntjes opkomen? Wil je ook vanuit ontspannen positieve energie kunnen presteren? Ben je de laatste tijd vooral in je hoofd bezig geweest zonder contact te maken met je eigen lijf? Ben je druk, druk, druk geweest, maar weinig tijd gehad voor jezelf én heb je behoefte aan ontspanning?

Antwoord je op de bovenstaande vragen “Ja”, neem dan contact op voor een sportmassage.

Sportmassages kunnen preventief, ontspannend, activerend en therapeutisch zijn. Ik behandel veel sporters met fysieke klachten en/of spanningsklachten, waarbij ik graag zorg voor sneller herstel, meer ontspanning en balans. Ik wil ook jou laten ervaren dat een sportmassage het herstel bevordert én bijdraagt aan het behouden van het optimale bewegen, zodat jij blessurevrij kan sporten én ontspannen aan het dagelijks leven kan deelnemen.

Tijdens de behandeling voel je verschillende technieken (oa fascia en triggerpoints) hiermee probeer ik altijd een goede mix te vinden tussen ‘effectief & ontspannend’. De diverse massagetechnieken werken zowel preventief als om de revalidatie te ondersteunen. Want sportmassages zorgen voor een verbeterde doorbloeding én ontspanning in het lichaam. Hierdoor kun je met meer souplesse bewegen, beter presteren en na inspanning de hersteltijd verkorten.

Stel dat jij ontspannen en met soepelere spieren aan de dag begint? Hoe zou dat voelen? Klinkt dat goed? Jaaaaa…!

Tijdens het werken en reizen in het buitenland ontdekt ik zelf hoe leuk sportmassages zijn om te geven én hoe heerlijk en effectief het is voor je lijf. Je wordt even ‘uit je hoofd’ gehaald en bent vooral bezig met alle sensaties die je voelt tijdens een sportmassage. Ja, je voelt eerst wél dat er gewerkt is in je lijf én je slaapt ‘knock-out’, maar daarna krijg je zo’n onbeschrijfelijk gevoel alsof je ‘de hele wereld weer aan kan’! Een sportmassage geeft net dat extra zetje om al je doelen met meer ontspannen energie te bereiken. Ik wil jou laten ervaren dat met extra aandacht voor jouw fysieke gezondheid, je zorgt voor een ontspannen pijnvrije balans én je inééns beweegt met meer positieve energie. Hoe graag zou je dit willen?

Wordt een sportmassage ook vergoed?

Nee, sportmassages worden niet tot nauwelijks vergoed door zorgverzekeraars.

Wat kun je verwachten bij een behandeling?

Als ik naar jou thuis/ jouw bedrijf/ event toe kom, dan kom ik samen met de ‘PhysioVan’. Ik kan hierdoor zowel binnen als buiten op jouw terrein de behandelingen in een comfortabele omgeving verzorgen. ‘PhysioVan’ is mijn mobiele praktijk voor fysiotherapie en sportmassages, met extra aandacht voor de fitheid van de ruiter. Deze wordt zo innovatief, zelfvoorzienend en duurzaam als mogelijk ingezet. De wagen is voor mij het ultieme avontuur waarin ik mijn passies: werk, reizen en sport kan combineren.

Sportmassage
Voor aanvang van de eerste behandeling zal ik je een aantal vragen stellen over jouw medische verleden. Ben je reeds onder behandeling van een arts, specialist of therapeut dan kan ik je vragen eerst te overleggen of een massage gedurende de behandelperiode toegepast mag worden. Ik raad je aan extra tijd na een sportmassage behandeling in uw agenda vrij te plannen. Je kunt dan even nagenieten van de ontstane ontspanning. Daarbij is na een massage jouw lijf vaak nog even actief aan het herstellen. Waardoor je soms slaperige gevoelens hebt en/of minder in staat bent alert te zijn/ zwaar werk te verrichten. De meeste mensen boeken een sportmassage op een vrije dag en/of aan het eind van de dag.

Goed om te weten:
Ik ben niet verantwoordelijk voor schade en/of letsel als gevolg van verzwijgen van medische informatie zoals lichamelijke en/of geestelijke aandoeningen, zwangerschap, blessures en medicijngebruik.

Ik behoud mij het recht cliënten te weigeren indien deze onder invloed zijn van geestverruimende middelen of anderszins aanleiding geven tot contra-indicatie.

Alle persoonlijke en medische gegevens worden niet aan derden verstrekt. Naast de nieuwste Wet AVG, zijn er voor het medisch beroepsgeheim al enkele wetten enige tijd van kracht.

Wat verwacht ik van jou?

Binnen de praktijk dient een ieder zich volgens de algemeen geldende normen en waarden te gedragen.
Hygiëne en ethiek zijn in mijn praktijk heel belangrijk. Ik verwacht van mijn klanten dat ze daar eveneens zorg voor dragen.

Mobiele telefoons dienen uitgeschakeld en/of ‘op stil te staan’ te zijn tijdens de behandeling.

Bij verhindering word je verzocht tijdig af te bellen. Annuleren van een afspraak is kosteloos mogelijk tot uiterlijk 24 uur voor aanvang. Bij geen gehoor of buiten de openingstijden kunt u een WhatsApp bericht sturen, mailen en/of een voicemailbericht inspreken.

Ervaringen van mijn klanten

“Whow, dit was fantastisch!” Gevolgd door een ontspannen ‘zucht’, een nog dromerige “Heerlijk” en “Dankjewel!”

Feedback na sportmassage behandeling
K. S. september 2022

“Heerlijk, het enige momentje van rust deze week. Even niets moeten, niets hoeven en gewoon genieten. De ademhalings- en ontspanningsoefeningen leer ik aan al mijn leerlingen! De effecten van buikademhaling zijn écht goud!”

Feedback na sportmassage behandeling
L. K. juni 2021

“Het is een hele hete en gevoelige merrie, na jouw sportmassage behandelingen bij de eigenaar, instructeur, groom én ruiter heeft ze nog nooit zo ontspannen gelopen op concours. We hebben een nieuwe PR met haar!”

Feedback na sportmassage behandelingen, tijdens EK (para) dressuur en springen CHIO Rotterdam 2019

“Ik kijk toch wel heel erg uit naar de sportmassage… De vorige keer was echt fantastisch!!! Zo enorm compleet. Alles van fysio, massage, ontspanning, ademhalingstechniek, mindfulness, meditatie zit er in. Alsof je 10 behandelingen bij 10 specialisten in één krijgt. Ik heb er ook daarna nog lang profijt van gehad.”

Feedback na sportmassage behandelingen
E. de R. mei 2019

Wist je dat ik via de paarden van mijn klanten directe feedback krijg, denk aan: tijdens de zes weekse introductie trainingen de reacties “mijn paard ging inééns nageven”, “ons paard is veel rechter geworden de afgelopen weken” én “door de sportmassage heb ik zojuist een PR gereden!”  Yes, zo fijn om te horen!

Feedback na trainingen en sportmassage behandelingen
Zomer 2019

Wil jij even ontspannen en opladen?

Heb je hard gewerkt op jouw favoriete paardenplek?
Wil je met gemak zorgen voor jezelf, familie en/of dieren?

PhysioVan | Jade Reinders

PhysioVan | Jade Reinders

I will be back soon

PhysioVan | Jade Reinders

Hey 😀, Wat kan ik voor je doen? 
Wil je graag snel een afspraak maken? App me dan even met een voorstel qua datum, tijd en plaats. Tot snel! Met sportieve groet, Jade

WhatsApp