Typisch Jade

PhysioVan is voor mij het ultieme avontuur waarin ik mijn passies werk, reizen en sport kan combineren. Het is mijn wens om met een originele en creatieve insteek mijn vak met enthousiasme te blijven uitvoeren. Ik biedt fysiotherapie, sportmassages en fysiotherapeutische ondersteuning aan bij sportteams, onder andere op meerdaagse (internationale hippische) sportieve evenementen. Daarnaast geef ik ruiterfitheidstrainingen op locatie, bijvoorbeeld op jouw manege of pensionstal. Hiervoor maak ik gebruik van mijn mobiele praktijk. Deze wordt zo innovatief, zelfvoorzienend en duurzaam als mogelijk ingezet.

De professionalisering van de sporters en sportieve evenementen zorgt voor een vraag naar fysiotherapeutische ondersteuning op locatie. Met mijn mobiele praktijk wil ik je laten ervaren dat fysiotherapeutische zorg dynamisch en persoonlijk kan zijn. Deze zorg bevordert het herstel en draagt bij aan het ontwikkelen en behouden van het optimale bewegen. Ik wil zorg aanbieden die gericht is op preventie, begeleiding en ondersteuning, zodat sporters blessurevrij én ontspannen aan wedstrijden kunnen deelnemen.

Ik wil mezelf verder persoonlijk ontwikkelen door mijn vak uit te oefenen in een sportieve en inspirerende omgeving, het liefst op een manier waarop ik reizen en werken als fysiotherapeut kan combineren. Ik ben een vriendelijke, sociale en ervaren fysiotherapeute; rustige en enthousiaste amazone; avontuurlijke backpacker en festivalliefhebber; maar vooral een creatieve, sportieve en leergierige vrouw van 36 jaar.

“Ik wil outdoor sporters laten ERVAREN
dat met EXTRA AANDACHT voor hun FYSIEKE GEZONDHEID,
ze zorgen voor een ONTSPANNEN PIJNVRIJE BALANS
én ze inééns BEWEGEN met meer POSITIEVE ENERGIE

Zelf rijd ik al 25 jaar paard. Het trainen met het paard in het bos en in de lessen geeft me het meeste voldoening. Ik ben begonnen op een manege, toentertijd heb ik ook een aantal pony’s verzorgd. Ik heb twee jaar geproefd van de paardensportopleiding in Deurne, maar later bij de studentenruiters in Enschede kreeg ik pas echt plezier in wedstrijden. De laatste 15 jaar heb ik diverse eigenaren geholpen met het trainen van leuke en uitdagende paarden.

Ik heb acht jaar werkervaring opgedaan in een particuliere fysiotherapiepraktijk. Hier verzorgde ik ook diverse groepslessen, zoals Perfect Pilates en FysioSport. In deze functie heb ik veel patiënten behandeld met bijvoorbeeld nek- en schouderklachten. In 2015 heb ik mijn diploma voor Mulligan Practitioner behaald; een geweldige methode met prachtige resultaten! Het liefst werk ik met sportieve patiënten aan hun revalidatie; ik heb ontdekt dat het behandelen van sporters mij het meeste energie en voldoening geeft.

Tijdens mijn studie fysiotherapie heb ik stage gelopen in Engeland. Na mijn studie heb ik meerdere recreatieve wereldreizen gemaakt. Mijn meest recente uitdaging was in Lech (Oostenrijk), hier heb ik een wintersportseizoen sportmassages en fysiotherapeutische behandelingen in 5* hotels gegeven. Nu wil ik mijn grenzen verleggen met mijn mobiele praktijk, de PhysioVan!

Cursussen/ bijscholingen

Physios (2020)
Praktische (online) nascholing over fysiotherapie 

Motivational interviewing (2019)
Pro education, Utrecht

NGS Sportmassage (2018- 2019)
Mood opleidingen, Amersfoort

Opleiding Fasciatherapie (2018)
Basis Module. Fascia Integratie Therapie  F.I.T., Alphen aan den Rijn

Workshops (sport)massage technieken (2017)
Physiosport Burgi Muxel, Lech

Mulligan Concept – Treatment points from Ed Wilson (2017)
Treatmentpoints: Triggerpoints, Pain and Muscle tone

Mulligan Concept – Special SI Mark Oliver (2016)
Innovative Assesment and treatment of the SI-joint & pelvic dysfunction

Mulligan Concept Practitioner (2011-2015)
Div trainingen van het Brian Mulligan Concept, Vught

Hart In Beweging fitnessinstructeurs opleidingen (2011/2013)
De Hart & Vaatgroep, Hilversum en Bronovo ziekenhuis

Reanimatie cursus en AED hulpverlener (2010- 2019)
Herhaling ’11, ’12, ’13, ’14, ’15, ’16, ‘17 en ’19

Perfect Pilates instructor (2009/2011)
1 (beginners) + 2 (gevorderden), Fysio Physics, IJsselstein

Therapeutisch Tapen (2009 -2010)
technieken met kinesiotape en Leukotape P

Opleiding

HBO Fysiotherapie (2003- jan 2009) Saxion, Enschede

HAVO (2001-2003) Deltion college afd. Educatie, Zwolle

MBO Paardensport (1999-2001) Nederlandse Hippische Beroeps opleidingen, Deurne

MAVO (1995-1999) Thorbecke Scholen Gemeenschap, Zwolle