+31 6 45 79 26 45 info@physiovan.nl
Home » Jade’s PhysioVan Updates + Blogs + Ruiterfitheidstrainingsvideo’s » Onafhankelijke Zit Challenge » Onafhankelijke Zit Challenge – Dag 7 – Ademhaling en ontspanning
Onafhankelijke Zit Challenge dag 7, Ademhalingsoefening, ontspanningsoefening

Onafhankelijke Zit Challenge – Dag 7 – Ademhaling en ontspanning

door | 13 sep, 2018 | Onafhankelijke Zit Challenge

Wat goed! Je bent aangekomen bij dag 7, yeah! 😀

Vandaag is de meest makkelijke dag, alhoewel .. veel mensen hebben moeite met ontspannen. Vaak voel én zie je deze (ont)spanning direct terug in nek/ schouder regio, in je buik of lage rug én in je paard. Herkenbaar?

Ontspan en luister bij deze oefening.

Waarom ontspannings- en ademhalingsoefeningen voor de onafhankelijke zit?
“Het is de bedoeling dat uiteindelijk elk lichaamsdeel onafhankelijk van de rest van het lichaam en zonder enige vasthoudendheid in de spieren of gewrichten kan bewegen.”

Probeer de oefeningen eens uit als je naast je paard staat, hoe reageert ie dan? Of tijdens het losstappen of in spannende situaties? Op een gegeven moment kun je ook tijdens inspanning deze ademhaling behouden, voordeel? Je raakt minder snel buitenadem én je kan de bewegingen beter volgen. Als het goed is merk je direct dat het paard meegaat in jouw ontspanning. Mooi hè?

Door correct via de buik te ademhalen creëer je direct ontspanning in nek en schouder spieren. Daarbij als je op een correcte manier ademhaalt heb veel meer ontspanning in je lijf. Vanuit ontspanning kun je véél sneller reageren bij evenwichts- en balansoefeningen, maar vooral bij (on)verwachte bewegingen van je paard. Hoe dit precies in zijn werk gaat leg ik je uit in de 6 weekse ruiterfitheidstraining.

Er zijn veel variaties van ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen. Kijk om je heen, probeer uit en voel wat werkt. De volgende oefening is een deel van een uitgebreide en zeer effectieve ontspanningstechniek. Het is een combinatie van ademhalingstechnieken, ‘Jacobson’, mindfullness, body-scan en meditatie. Het maakt mij niet uit hoe het heet, als het maar werkt!

Ik ben benieuwd hoe jouw paard er op reageert deze week en of je instructeur al verschil ziet met losstappen. Laat je me het weten?

Met sportieve groet,
Jade

P.s. Vind je deze versie te snel gaan? Of wil je meer ademhalings- en ontspanningsoefeningen leren? Klik dan hier.

Zit jij nóg niet in de PhysioVan Update mailinglijst?

Wil jij alle GRATIS trainingsvideo’s in jouw mailbox?
Mails vol met inspiratie, motivatie en activatie voor jouw ruiterfitheid?
Voor een betere onafhankelijke zit én dynamische houding?

Jade’s PhysioVan


Ervaren (ruiter)fysiotherapeute, die graag sportmassages, Workshops “Fitter Zitten”, (introductie en vervolg) ruiterfitheidstrainingen én Dynamische Houding & Zit (RuiterCoach) Sessies geeft. Wil jij dat ik met mijn mobiele praktijk naar jou toe kom ?

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jade Reinders

Jade Reinders

I will be back soon

Jade Reinders

Hey 😀, Wat kan ik voor je doen? 
Wil je graag snel een afspraak maken? Stuur me dan een berichtje met meer info. Tot snel! Met sportieve groet, Jade

WhatsApp
Tweet
Share
Share
Pin