+31 6 45 79 26 45 info@physiovan.nl

Onafhankelijke Zit Challenge

GRATIS online training voor ruiters
9

Heb jij vandaag fijn paard gereden?

Of vond je het eigenlijk nét niet zo lekker gaan? Blijf je moeite houden met de oefeningen op die éne ‘hand’?

9

Ben je recent gevallen en voel je sindsdien pijn of fysieke ongemakken als je aan het rijden bent?

Wil jij leren welke invloed de ademhaling van de ruiter heeft op een paard, waardoor er dírect meer ontspanning is?

9

Voel je veel spanning als je op jouw paard zit?

Kijk je op tegen andere ruiters die wel heel ontspannen door de ring gaan?

Voelt dat fijn? Nee! Ik heb het zelf ervaren en zie het dagelijks om me heen. Tijdens de opleiding paardensport in Deurne waren ze rijtechnisch niet blij met mijn houding en zit. Ik ben er uiteindelijk mee gestopt, want na een half jaar zitles zat ik wel rechtop, maar kon ik van de stress en zenuwen niet meer inwerken en reageren op de bewegingen van het paard. Dat was enorm frustrerend! Hoe zou het voelen voor jou als de situatie niet verandert? Denk je eens in… Hoeveel gespannen lessen, wedstrijden en ritjes ga je dan nog doen? Wil het steeds niet lukken in de les en stap je gefrustreerd af? Is iedere rit een gevecht omdat jouw paard ‘het’ niet doet? Geeft de jury je lage punten op de laatste onderdelen van je protocol en wil je steeds nét naast de prijzen blijven grijpen? Hoeveel geld wil jij blijven uitgeven aan je dierenarts, omdat je paard wéér niet goed loopt?

“Ik wil ruiters laten ervaren dat met extra aandacht voor hun fysieke gezondheid, ze zorgen voor een ontspannen pijnvrije balans én ze inééns bewegen met meer positieve energie”

Dit hoeft niet. Jij kunt dit zelf veranderen! Ik heb het ervaren. Ontspannen paardrijden, geeft de gelukzalige ervaring die jij en je paard verdienen! Denk aan het heerlijke gevoel als je paard met schwung gaat lopen en ineens vloeiend door de zijgangen gaat tijdens de wedstrijden. Het is heerlijk om subtielere gewichts- en zithulpen te kunnen geven. Het voelt zo fijn als de paardenrug ontspannen kan bewegen. Beeld je eens in dat jij een ontspannen buitenrit maakt en je ruiters en hun paarden onderweg relaxt groet.

De onafhankelijke zit is het grootste bezit wat je als ruiter kan hebben. Elk paard gaat direct met meer ontspanning, balans, rechtgerichtheid en schwung bewegen. Train je jouw onafhankelijke zit, dan zorg je voor blessurepreventie voor jouw paard. Dit wordt bevestigd door hoefsmeden, dierenartsen en wetenschappelijk onderzoek.

Ik ben al 30 jaar tussen de paarden te vinden. Na de middelbare school deed ik de opleiding paardensport in Deurne. Ik haalde de opleiding niet door mijn belabberde zithouding. Naast mijn vervolgstudie fysiotherapie ben ik altijd blijven paardrijden. Door mijn werk als fysiotherapeut heb ik zelf ervaren welke oefeningen het meest effectief zijn. Ik wil graag deze kennis doorgeven aan andere ruiters. Ik leer jou met de juiste oefeningen ook onafhankelijk te zitten. Waardoor jij en je paard één worden. Want ik ben ervan overtuigd dat als jij als ruiter fitter bent, je meer plezier hebt tijdens het rijden en dit zie je direct in jouw wedstrijdresultaten.

Tijdens de trainingen deel ik mijn kennis met jou. Als voorproefje hierop daag ik je uit voor de Onafhankelijke Zit Challenge. In deze challenge geef ik je iedere dag een aantal oefeningen waarmee je coördinatie, conditie, houding, evenwicht, romp balans & kracht, souplesse, ademhaling en ontspanning verbetert. De oefeningen kun je in je eigen tijd doen aan de hand van korte video’s.

Subtielere zithulpen en een optimale dynamische houding

Ontspannen rijden

Door ontspanning wordt jouw balans beter én kan je ineens subtielere zithulpen geven.

Energieke zit

Door training van jouw romp kun je met veerkracht en vanuit balans de bewegingen van jouw paard(en) uitzitten.

Onafhankelijk bewegen

Coördinatie-oefeningen zorgen voor een onafhankelijke zit; dit is het grootste bezit dat je als ruiter kunt hebben. 

In deze video een sfeer impressie van de Onafhankelijke Zit Challenge:

Wil jij subtielere pijnvrije zithulpen,
relaxte focus van lichaam en geest,
optimalisering van jouw dynamische houding,
romp balans en onafhankelijk zit?

Wat je kan verwachten tijdens de Onafhankelijke Zit Challenge:

Dag 1: Evenwicht
Dag 2: Souplesse
Dag 3: Rompbalans en – kracht
Dag 4: Conditie
Dag 5: Coördinatie
Dag 6: Houding
Dag 7: Ademhaling en ontspanning
Dag 8: BONUS video

Start nu met de GRATIS Onafhankelijke Zit Challenge!

Je onafhankelijke zit verbeteren, door meer balans, kracht en coördinatie én vooral meer souplesse, ontspanning en plezier!

“Wil jij ook dat jouw paard als een “happy athlete” beweegt?
Train jezelf én zie direct het effect terug in jouw paard(en)!”

Durf jij te leren?

Het valt me op dat er voor mijn trainingen echt durf nodig is. Véél respect heb ik dan ook voor de inmiddels ruim 500 deelnemers aan mijn workshops, trainingen én de vele durfals die de oefeningen uitproberen bij mijn PhysioVan op events! Ik weet zeker dat ik tijdens mijn trainingen veel ruiters buiten hun comfort zone laat bewegen. Probeer ik bewustwording te creëren waar nog fysieke winst te behalen is? Zeker! Dit kan (een beetje) confronterend zijn.
Ik zeg ook niet dat mijn training gemakkelijk zal zijn, ik leer je dat het resultaat de moeite waard zal zijn.

Daarom heb ik veel waardering voor al mijn deelnemers die inzet, nieuwsgierigheid en de wil om te leren tonen tijdens mijn trainingen. Trots ben ik op alle ruiters die de durf hebben gehad om risico’s te nemen, de moed hebben om imperfect te zijn en juist hierdoor vooruitgang hebben geboekt. Ontzettend blij ben ik met al die locaties waar mijn deelnemers naast authenticiteit en mentale veerkracht bovenal: respect naar elkaar, enthousiasme en plezier tonen tijdens mijn trainingen!

“Het nastreven en ontwikkelen van een onafhankelijke zit
is het grootste bezit dat je als ruiter kunt hebben!”

Wil jij subtielere pijnvrije zithulpen,
relaxte focus van lichaam en geest,
optimalisering van jouw dynamische houding,
romp balans en onafhankelijk zit?

Daarbij krijg je ook de GRATIS video’s van de zes weekse ruiterfitheidstraining in jouw mailbox!
Voor een sfeer impressie bekijk dan deze video:

En, én.. je krijgt zes weken de Woonkamer Work-Out’s GRATIS in jouw mailbox om jouw ruiterfitheid te verbeteren én te onderhouden op B/L, M/Z en ZZ niveau!

Doe jij mee met de GRATIS oefeningen én trainingen?
Ben je er klaar voor om je onafhankelijke zit te verbeteren?
Dan is deze 7-daagse Onafhankelijke Zit Challenge voor JOU.
Train jezelf én zie direct het effect terug in jouw paard(rijden)!

Inspanning
Conditie & Kracht L = R
Onafhankelijk bewegen
Coördinatie & L of R + andere timing
Romp oefeningen
Core – Stability & Core – Flexibility & Core – Power
Dynamische houding
Houding + Beweging
Houding + Evenwicht
Ontspanning
Ademhalingstechnieken,
ontspannings- en focusoefeningen

Start nu met de GRATIS Onafhankelijke Zit Challenge!

Je onafhankelijke zit verbeteren,
door meer balans, kracht en coördinatie
én vooral meer souplesse, ontspanning en plezier!

Jade Reinders

Jade Reinders

I will be back soon

Jade Reinders

Hey 😀, Wat kan ik voor je doen? 
Wil je graag snel een afspraak maken? Stuur me dan een berichtje met meer info. Tot snel! Met sportieve groet, Jade

WhatsApp