+31 6 45 79 26 45 info@physiovan.nl

Energieke dynamische houding door training

door | 2 apr, 2021 | Extra info

Krijg een energieke dynamische houding door training.
Wil jij ontspannen onafhankelijke zithulpen kunnen geven?

Krijg jij vaak feedback op je houding en zit?
Vind jij zitlessen wel heel goed, maar hoop je dat er meer manieren zijn om je houding en zit te verbeteren?

Te veel (wedstrijd) spanning met rijden ?
Wil jij leren welke invloed de ademhaling van de ruiter heeft op een paard, waardoor er dírect meer ontspanning is?

Moeite met doorzitten ?
Wil je leren hoe je jezelf fysiek verbeterd, met als resultaat een soepel bewegend recht paard ?

Een harmonieuze zit

Je traint voor een soepele en zachte gebalanceerde zit die in harmonie mee gaat met de bewegingen van jouw paard(en). Je ontwikkelt een buigzame, beweeglijke en krachtige houding, waardoor je vele uren kan rijden. Je werkt aan subtielere zithulpen, relaxte focus van lichaam en geest, optimale dynamische houding, krachtige en soepele romp balans en een energieke lichte onafhankelijk zit.

Met een harmonieuze zit gaat elk paard direct met meer ontspanning, balans, rechtgerichtheid en schwung bewegen.

Twee Happy Athletes

Begonnen als ‘Penny meisje’ met verzorgpony’s, heb ik als puber ontzettend veel geleerd tijdens de opleiding paardensport in Deurne. Alleen lag alles aan mijn houding, dus heb ik tijdens een stage zes maanden zitles gehad.. ik zat daarna wel rechtop, maar zo gestrest en verstijfd dat ik niet meer kon inwerken. Ondertussen ben ik fysiotherapie gaan studeren, sportlessen gaan geven (door Pilates kreeg ik meer balans, werd soepeler en sterker) en blijven bijscholen oa Mulligan Practitioner (mn de SI cursus zorgde voor een betere inwerking van mijn zit !). Door de opgedane kennis en ervaring heb ik geweldig gave ‘minder brave’ paarden mogen inrijden, opleiden en bijrijden. Niet alleen de paarden groeide, ikzelf ook. Ik merkte dat de paarden profijt hadden van mijn ontwikkeling én nog steeds hebben door de kennis over te dragen in mijn behandelingen en trainingen. Ik vind het echt leuk om de puzzel ‘op te lossen’ totdat er weer twee happy athletes zijn !

Subtielere zithulpen en een optimale dynamische houding

Ontspannen rijden

Door ontspanning wordt je balans beter én kan je ineens subtielere zithulpen geven.

Energieke zit
Door training van jouw romp kun je met veerkracht en vanuit balans de bewegingen van jouw paard(en) uitzitten.

Onafhankelijk bewegen
Coördinatie oefeningen zogen voor een onafhankelijke zit; dit is het grootste bezit wat je als ruiter kan hebben.

De trainingen zijn weer gepland !
De training is zeer geschikt voor dressuur-, spring en eventingruiters, voltigeurs, grooms, stalruiters en jonge paarden opleiders, menners, stal medewerkers, bijrijders, horse event en equiday liefhebbers, maar ook endurance- en westernruiters. Al deze verschillende paardenliefhebbers heb ik al in mijn training gehad.

* Heb de afgelopen jaren meerdere verzoeken gehad om een training te geven in het Oosten van het land. Helaas, was er steeds onvoldoende animo om een training te starten. Nu er maar in groepjes van 4 getraind mag worden biedt dat mogelijk kansen voor jouw stal?! De trainingen voor ruiters vinden plaats op jouw stal; alle oefenmaterialen voor de training neem ik mee.

Ervaringen na trainingen

“De fijne gevarieerde training wordt gegeven door Jade, fysiotherapeut en ruiter en dat merk je in de lessen. De lessen zijn goed opgebouwd en een mix van bootcamp, pilates, rompbalans training en yoga en dit alles gericht op de ruiter en haar specifieke behoefte. Jade zorgt voor genoeg individuele aandacht voor elk. Het is daarom ook niet erg als de deelnemers niet hetzelfde sportieve niveau hebben, indien nodig worden de oefeningen aangepast.

Kortom een aanrader voor iedere ruiter, je merkt dat je balans, kracht en uithoudingsvermogen echt verbeteren!”
Feedback na zes weekse training, Februari 2020

“Ik vond het heel leuk en leerzaam om aan de zesweekse ruiterfitheidstraining mee te doen. De oefeningen zijn leuk en motiverend en ik heb mijn balans hard vooruit zien gaan. Daarnaast is het een leuke activiteit om met stalgenoten te doen (en je leert je stalgenoten extra goed kennen =D ).”
Feedback na zes weekse training, Juni 2019

“Jade geeft vol enthousiasme deze cursus en weet goed waar ze op moet letten. Ze geeft goede duidelijke instructies en legt ook uit wat het verschil is. Waar jezelf en je paard veel profijt van heeft”
Feedback na zes weekse training, Juni 2019

“Super bedankt voor alle lessen; ik vond het echt een goede cursus!”
Feedback na zes weekse training, April 2019

“Na eerst de workshop te hebben gevolgd, waren we direct enthousiast. Om heel eerlijk te zijn, hadden we niet echt een doel met de training, maar hadden we eerder zoiets van “we kunnen er alleen maar beter van worden”. Wat is het dan leuk om te zien dat je er zoveel van leert. Je balans op je paard wordt beter, waardoor je met meer vertrouwen rijdt. Je leert spieren te gebruiken, waarvan je niet wist dat je ze had en je ademhaling wordt veel rustiger in dieper waardoor je paard zich ook meer ontspant. Echt een aanrader dus, ook voor beginners!”
Feedback na zes weekse training, Februari 2019

Durf jij te leren ?
Het valt me op dat er voor mijn trainingen echt durf nodig is. Véél respect heb ik dan ook voor alle deelnemers aan mijn workshops, trainingen (de afgelopen twee jaar waren dit meer dan 200 ruiters en amazones!) én de vele durfals die de oefeningen uitproberen bij mijn PhysioVan op events! Ik weet zeker dat ik tijdens mijn trainingen veel ruiters buiten hun comfort zone laat bewegen. Probeer ik bewustwording te creëren waar nog fysieke winst te behalen is? Zeker! Dit kan (een beetje) confronterend zijn.

Ik zeg ook niet dat mijn training gemakkelijk zal zijn, ik leer je dat het resultaat de moeite waard zal zijn.

Daarom heb ik veel waardering voor al mijn deelnemers die inzet, nieuwsgierigheid en de wil om te leren tonen tijdens mijn trainingen. Trots ben ik op alle ruiters die de durf hebben gehad om risico’s te nemen, de moed hebben om imperfect te zijn en juist hierdoor vooruitgang hebben geboekt. Ontzettend blij ben ik met al die locaties waar mijn deelnemers naast authenticiteit en mentale veerkracht bovenal: respect naar elkaar, enthousiasme en plezier tonen tijdens mijn trainingen!

Wil jij dit ook ervaren? Informeer dan naar de mogelijkheden!

Met sportieve groet, 
Jade Reinders

Jade’s PhysioVan


Ervaren (ruiter)fysiotherapeute, die graag sportmassages, Workshops “Fitter Zitten”, (introductie en vervolg) ruiterfitheidstrainingen én Dynamische Houding & Zit (RuiterCoach) Sessies geeft. Wil jij dat ik met mijn mobiele praktijk naar jou toe kom ?

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jade Reinders

Jade Reinders

I will be back soon

Jade Reinders

Hey 😀, Wat kan ik voor je doen? 
Wil je graag snel een afspraak maken? Stuur me dan een berichtje met meer info. Tot snel! Met sportieve groet, Jade

WhatsApp
Tweet
Share
Share
Pin