+31 6 45 79 26 45 info@physiovan.nl

De Ruiterfitheidstrainingen Starten Weer !!

door | 1 sep, 2019 | Extra info

Wil je leren hoe je jezelf fysiek verbeterd, met als resultaat een soepel bewegend paard?
Wil jij leren voelen hoe én waar je je balans moet houden?

Wil jij leren welke invloed de ademhaling van de ruiter heeft op een paard, waardoor er direct meer ontspanning is?
Hoe fijn zou het zijn om ontspannen te rijden, tijdens trainingen én wedstrijden?

Krijg jij regelmatig feedback op je houding en zit?
Vind jij zitlessen wel heel goed, maar hoop je stiekem dat er meer manieren zijn om je houding en zit te verbeteren?

Ja, ja, ja ?!? Doe dan mee met een ZES WEEKSE RUITERFITHEIDSTRAINING !

Wil je eerst nog meer info? Ben je benieuwd naar ervaringen van ruiters en amazones die dit jaar al aan de zes weekse training hebben deelgenomen? Lees dan rustig even verder !

Waarom jezelf als ruiter trainen?

De onafhankelijke zit is het grootste bezit wat je als ruiter kan hebben. Elk paard gaat direct met meer ontspanning, balans, rechtgerichtheid en schwung bewegen. Train je jouw onafhankelijke zit, dan zorg je voor blessurepreventie voor jouw paard. Dit wordt bevestigd door hoefsmeden, dierenartsen en wetenschappelijk onderzoek. Denk aan een sport specifieke revalidatie training en/of een preventieve topsportgerichte training voor jou als ruiter.

Wat kun je dan verwachten?

Elke ruiterfitheidstraining bestaat uit een warming -up met Coördinatie & Conditie oefeningen, gevolgd door Houding & Evenwicht, Romp balans & – kracht en we sluiten af met Souplesse, Ademhalings- & Ontspanningsoefeningen. Denk aan de beste (wetenschappelijk onderbouwde) oefeningen voor ruiters gehaald uit: de fysiotherapie, bootcamp en Perfect Pilates training. Mét daarbij nog veel extra ruiter specifieke oefeningen!

Waarom geef ik deze trainingen?

Een optimale sportprestatie ontstaat door met ontspanning, souplesse, stabiliteit en een correcte houding een beweging in te zetten. Ruiters en amazones hebben profijt van oefeningen die zorgen voor een betere rompbalans en kracht (core stability), evenwicht, conditie, coördinatie en ademhaling. Al deze elementen komen in de ruiterfitheidstrainingen aan bod, zodat zoveel mogelijk ruiters nog beter in staat zijn om met een ‘onafhankelijke zit’ te rijden en hun paarden minder blessures zullen krijgen.

Ben je benieuwd naar ervaringen van ruiters en amazones die dit jaar al aan de zes weekse training hebben deelgenomen? Hier komt hun eerlijke feedback – die me een klein beetje verlegen maakt -, maar vooral inspireert om door te gaan met de trainingen ! 💪😅

Wat heb je geleerd tijdens de trainingen? Welke effecten heb je zelf ervaren? Wat heeft je instructeur, dierenarts en/of hoefsmid gezien?
“Veel beter balans kunnen houden, zonder mijn schouders en armen vast te zetten. Maar de kracht uit mijn middel te halen.”

“Mijn bekken beter te kantelen (hoewel dit nog steeds niet mijn sterke kant is, maar ik ben me er wel wat bewuster van).”

Wat vond je van de opbouw van de oefeningen? En de moeilijkheidsgraad van de oefeningen? Wat viel jouw qua inspanning mee óf tegen aan de training? Wat mag van jou nog meer terug komen in vervolg trainingen?

“De moeilijkheidsgraad was goed, er zat een goede opbouw in.”

“Het inspanningsniveau was hoger dan ik had verwacht, maar wel goed te doen.”

Waarom, wanneer én aan wie zou je de training aanraden?

“Eigenlijk aan alle ruiters, het is een leuk en leerzaam traject. Waar jezelf en je paard veel profijt van kunnen hebben”

“Als iemand graag een betere balans op zijn paard wil hebben, of als ik vind dat iemand mijn paard hindert (bijv. bijrijder)”

Wauw, echt zo fijn is het dat náást het enthousiasme én de leergierigheid die mijn leerlingen elke training weer laten zien. Ik ook de meest mooie positieve feedback van ze krijg, die ze vooral krijgen van hun paarden n.a.v. de trainingen, denk aan: “mijn paard ging ineens nageven”, “zo veel meer ontspanning, mijn paard schrikt veel minder” en “ons paard is veel rechter geworden in de afgelopen weken”.
💚

“Na eerst de gratis introductie training te hebben gevolgd, waren we direct enthousiast. Om heel eerlijk te zijn, hadden we niet echt een doel met de training, maar hadden we eerder zoiets van “we kunnen er alleen maar beter van worden” 😉. Wat is het dan leuk om te zien dat je er zoveel van leert. Je balans op je paard wordt beter, waardoor je met meer vertrouwen rijdt. Je leert spieren te gebruiken, waarvan je niet wist dat je ze had😁 en je ademhaling wordt veel rustiger in dieper waardoor je paard zich ook meer ontspant. Echt een aanrader dus, ook voor beginners! 👍 ”

💚

“Super bedankt voor alle lessen; ik vond het echt een goede cursus!”

💚

“Jade geeft vol enthousiasme deze cursus en weet goed waar ze op moet letten. Ze geeft goede duidelijke instructies en legt ook uit wat het verschil is. Waar jezelf en je paard veel profijt van heeft”

💚

“Ik vond het heel leuk en leerzaam om aan de zesweekse ruiterfitheidstraining mee te doen. De oefeningen zijn leuk en motiverend en ik heb mijn balans hard vooruit zien gaan. Daarnaast is het een leuke activiteit om met stalgenoten te doen (en je leert je stalgenoten extra goed kennen =D ).”

💚

Wil je nieuwe dingen leren waar je paard profijt aan heeft?
Wil je fysiek aan jezelf werken? Wil jij graag mee trainen?
Heb je zelf een stal/ rijvereniging waar je een training wil organiseren?
Schroom niet om te informeren naar de mogelijkheden op de contact pagina.

Met sportieve groet,
Jade Reinders

Ervaren fysiotherapeute,
die graag sportmassages
en ruiterfitheidstrainingen geeft.

Jade’s PhysioVan


Ervaren (ruiter)fysiotherapeute, die graag sportmassages, Workshops “Fitter Zitten”, (introductie en vervolg) ruiterfitheidstrainingen én Dynamische Houding & Zit (RuiterCoach) Sessies geeft. Wil jij dat ik met mijn mobiele praktijk naar jou toe kom ?

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jade Reinders

Jade Reinders

I will be back soon

Jade Reinders

Hey 😀, Wat kan ik voor je doen? 
Wil je graag snel een afspraak maken? Stuur me dan een berichtje met meer info. Tot snel! Met sportieve groet, Jade

WhatsApp
Tweet
Share
Share
Pin