+31 6 45 79 26 45 info@physiovan.nl
Home » Jade’s PhysioVan Updates + Blogs + Ruiterfitheidstrainingsvideo’s » Extra info » Blijf nieuwsgierig, laat je inspireren én deel kennis

Blijf nieuwsgierig, laat je inspireren én deel kennis

door | 29 apr, 2022 | Extra info

Wil jij graag extra begeleiding?
Heb jij een fanatiek én gemotiveerd trainingsmaatje?
Is er een klein groepje op jouw stal dat graag wil trainen?

Yes, ook dit jaar alweer veel ruiters mogen laten ervaren wat de positieve effecten zijn van de ruiterfitheidstrainingen; Workshops ‘Fitter Zitten’, zes weekse introductie trainingen ruiterfitheid en de vervolg twaalf weekse trainingen gegeven op verschillende stallen/ rijverenigingen. Zo fijn om te doen!

Tussendoor heb ik flink gestudeerd voor de RuiterCoach opleiding (link naar de Gelukkige Ruiter Academy). Sommige ruiters hadden het al gemerkt, want ik heb direct enkele oefeningen in mijn trainingen verwerkt. Ook een cursusdag voor het ‘Zorg Netwerk Voor Ruiters’ (link naar website ZNVR) kwam de afgelopen weken nog voorbij. Super interessant allemaal én ik hou ervan als het direct praktisch toepasbaar is! Denk aan: coördinatie oefeningen hoe je de bal en je romp kan laten bewegen in de diverse gangen (of kan je dit toch beter in stand doen? Zitten op een paard is qua houding in je rug en bekken meer als staan, toch?). Hoe je nog meer de souplesse en de coördinatie van de lage rug met de nadruk op de ‘local stabilizers’ van je romp traint. En hoe je met andere oefeningen volledig in de knoop kan komen qua motoriek.. en toch weer eruit komt én erachter komt hoeveel fijner dit op je paard is én voor je paard is (voor de beweging van de paardenrug).

Yeah, er is staan weer (hippische)evenementen in mijn agenda deze zomer! Voor mij de kans om nog meer ruiters de effecten te laten ervaren en bewust te maken van wat het met ruiter én paard doet als je beter voor je eigen lijf zorgt. Ontspannen pijnvrij bewegen, wie wil dat nou niet? De ene heeft behoefte aan het losmaken van zijn rug en soms minieme correcties van het bekken (fysiotherapie m.n. Mulligan Concept), de andere ruiter heeft behoefte aan ontspanning in de schouders voor een grote wedstrijd & opladen van het harde werken op stal (sportmassage), en weer een andere ruiter heeft behoefte aan meer souplesse, balans, kracht en coördinatie van de bekken/ lage rug regio (trainingen voor ruiters).

Oeeeh,.. ik mag ik ook dit jaar weer het ruiterfitheidstraining onderdeel van de Totaal Talent competitie op het NK Dressuur verzorgen. Ik heb er zin in!
Ben jij (óf ken jij) een ruiter die hieraan deelneemt? Start dan thuis alvast met de filmpjes van de Onafhankelijke Zit Challenge en de Woonkamer Work-out’s op mijn YouTube kanaal. Dit geeft je minder spierpijn erna.. (in 2019 hebben meerdere deelnemers 3 dagen spierpijn gehad erna; hoorde ik toen ik ze op andere evenementen weer tegen kwam..)

Wil jij graag extra begeleiding in de vorm van personal training? Heb jij een fanatiek en gemotiveerd trainingsmaatje? Is er een klein groepje op jouw stal dat graag (weer) wil (blijven) trainen? Neem dan contact op!

Doe het voor jezelf, maar bovenal voor je paard(en)!

Met sportieve groet,
Jade Reinders

Jade’s PhysioVan


Ervaren (ruiter)fysiotherapeute, die graag sportmassages, Workshops “Fitter Zitten”, (introductie en vervolg) ruiterfitheidstrainingen én Dynamische Houding & Zit (RuiterCoach) Sessies geeft. Wil jij dat ik met mijn mobiele praktijk naar jou toe kom ?

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PhysioVan | Jade Reinders

PhysioVan | Jade Reinders

I will be back soon

PhysioVan | Jade Reinders

Hey 😀, Wat kan ik voor je doen? 
Wil je graag snel een afspraak maken? App me dan even met een voorstel qua datum, tijd en plaats. Tot snel! Met sportieve groet, Jade

WhatsApp
Tweet
Share
Share
Pin