woonkamer

work-out's

Doe jij mee met de
Woonkamer Work-out's ?

“werk aan jezelf, zorg voor jezelf én al je paarden worden beter“

    Blijf nieuwsgierig, laat je inspireren én deel kennis

Ben 2020 gestart met het goede voornemen:
“Steek alleen energie in die dingen die goed voelen. Draag met passie je visie uit én deel kennis. Doe vooral die activiteiten die je energie geven én waar je naar uitkijkt om te doen! Laat gaan wat energie kost én omarm weer nieuwe plannen om grootse dromen uit te laten komen.” Leuk voornemen voor 2020, en nu? Is daar al wat van terecht gekomen ? Nou.. 

Ben er nóg meer achter gekomen dat ik graag kennis deel én vooral energie krijg van de fysieke trainingen. Het directe contact met mensen tijdens een sportmassage & fysiotherapeutische behandelingen. Het enthousiasme en de interactie met workshop & trainingen op stallen. Ik vind het écht geweldig gaaf om te zien als ik mijn cliënten & deelnemers zie groeien en nieuwe dingen laat ontdekken. Trots ben ik op ze als ze het aan durven buiten hun comfort zone te trainen en ze hierdoor grenzen zie verleggen. Precies dát geeft mij ontzettend veel positieve energie !

    Blijf nieuwsgierig, laat je inspireren én deel kennis 

Wil je meedoen met Jade’s Woonkamer Work-out’s? Dat kan !
Op 9, 11 en 13 november om 10 uur kun je GRATIS online meetrainen 

De combinatie van specifieke fysiotherapeutische kennis, ontspanningstechnieken en sportspecifieke oefeningen voor ruiters zorgt voor grootse effecten op al jouw paarden. Wil jij subtielere pijnvrije zithulpen, relaxte focus van lichaam en geest, verbetering van jouw dynamische houding, romp balans en onafhankelijk zit ?  Wil jij in jezelf investeren ? Ja.. 

Wil je voelen hoe het is om mee te trainen ?
Kan je jouw pallet aan ruiter specifieke vaardigheden nog uitbreiden ? 
Durf je de positieve effecten te ervaren die deze training geeft op jouw paard(en)? 
Mag je van jezelf meedoen én er tijd voor maken ? 

Ja, ja, jaa, ja zeker !! 

Je leert in de trainingen waarom én wanneer je nét die ene oefeningen juist wel wil doen? Soms moet je het gewoon proberen, ervaren en jezelf verbazen. Misschien inspireer ik je? Of kan ik je bevestigen dat je op de goede weg bent? Of wil je nét even die ene oefening herhalen die ik je tijdens een behandeling/ workshop/ training heb geleerd? Wil je wachten tot je er klaar voor bent? Het kan niet fout gaan, alleen anders dan je had verwacht. 

Waarom wil je al deze oefeningen kunnen?
De kunst is: in balans, soepel én sterk te zijn, én vanuit ontspanning te kunnen inspannen. Dat verwachten we van onze paarden, maar hoe meer we dit zelf fysiek beheersen hoe beter we onze paarden kunnen laten stralen in de prestatie die we van ze verwachten ! Denk je eens in hoe dit zou zijn? Voelt dat goed? Stap voor stap geef ik je de kans om je lijf te laten groeien, en neem ik je mee op reis door diverse oefeningen die jou verder ontwikkelen als ruiter. Wil jij dat ook?

Twijfels ? Herken je je hierin:
Je paard loopt niet zo goed, als dat jij zou willen ?
Te veel (wedstrijd)spanning met rijden ? 
Voel je een scheef paard onder je ? 
Hoor je dat je een scheve ruiter bent ? 
Heb je moeite met doorzitten en het geven van zithulpen ? 
Zijn er meerdere blessures bij je paard(en) ? 
Krijg jij te horen dat je beter op ‘ruiterfit’ kan gaan .. ? 
Ik herkende me hier wel in.. 

Ben jij toe aan verandering ? 
Wil jij het beste voor jouw paard(en) ?!?

Doe dan mee (samen met je bijrijder/ stalruiters/ grooms) met de GRATIS online trainingen: 
“Jade’s Woonkamer Work-out’s” 

Je gaat samen met mij 3x 30 min per week aan de slag (reserveer +/- 45 min in je agenda) met jouw Coördinatie & Conditie, Houding & Evenwicht, Romp souplesse & – kracht en Ademhalings- & Ontspanningsoefeningen. 

Wanneer ?  
Maandag 9 november om 10.00 B(eginners) / L(icht) niveau
Woensdag 11 november om 10.00 M(edium) / Z(waar) niveau
Vrijdag 13 november om 10.00 Z(eer) Z(waar) niveau

Ja, ik wil meedoen met de training op B / L niveau !
Kan ik hieraan meedoen ? Ja, iedereen die nog niet eerder aan een fysieke training van mij heeft deelgenomen én alle deelnemers die aan mijn workshops én trainingen hebben deelgenomen die behoefte hebben aan opfrissing/ herhaling zijn van harte welkom in deze training !
Ik heb fysieke klachten, kan ik meedoen? Ben je al enkele weken aan het revalideren bij een paramedicus (fysio oid) dan kun je waarschijnlijk wél 60-80% van de oefeningen volledig meedoen, zolang je maar jouw eigen grenzen goed respecteert.
Benodigdheden? Een yoga matje + handdoek en kleding waar je goed in kan bewegen (paardrijbroek kan prima)

Wil je liever meer fysieke uitdaging op M / Z niveau ?
Wanneer kan je meedoen ? Deze training is geschikt voor al mijn volledig gerevalideerde cliënten, deelnemers van de zes en twaalf weekse trainingen (die vrij zijn van fysieke klachten) en alle ruiters die naast het paardrijden nog een andere sport beoefenen. 
Benodigdheden? Een yoga matje + handdoek + grote oefenbal.  

Oefenmateriaal + intensievere oefeningen = Z Z
Wanneer kan je meedoen ? Ging de training op M/Z niveau je met gemak af ? Ja! Heb je veel oefenmateriaal klaarliggen naast je yogamat ? Heel fijn ! Want dan biedt deze training alle extra uitdaging die je zoekt! Er wordt veel meer verwacht van jouw balans en core-stability, daarbij is de intensiteit, oefeningen volgorde / herhalingen zo ingedeeld dat het direct een ZZ intensiteit heeft. 
Benodigdheden* ? Een yoga matje + handdoek + grote oefenbal + springtouw + 2 balans ‘egel’s + BOSU-balance trainer + gewicht van 1 kg + (tennis)bal(lon) om mee (over) te gooien + Sissel pilates roller Pro Soft 90 cm + UltimateInstability Aquabags M

* Heb je deze oefenmaterialen niet allemaal in huis ? Geen nood; alle oefeningen kunnen met én zonder oefenmateriaal plaatsvinden. Wil je de effecten ervaren van de verschillende oefenmaterialen ? Meld je dan aan voor de trainingen in januari 2021 óf organiseer een training op je eigen stal/ rijvereniging – teambuilding gegarandeerd !

Nu is het aan mij de kunst om dezelfde resultaten te bieden in een online trainingsomgeving, en Corona geeft me die uitdaging.. Ik heb de afgelopen weken al mijn best gedaan om de online trainingen net zo tof/ intensief/ interessant te maken als jullie van me gewend zijn op stal. De feedback tot nu toe: “Dankjewel Jade, ging lekker”, “Bedankt voor de fijne training!”, “Ppfff, dat was nog intensiever dan op stal”, “Goeiemorgen, lichte spierpijn. Fijn om te voelen dat ik wat gedaan heb!” en “Ben weer helemaal fit, thnx Jade!”.

Wil jij dit ook ? Wil je weten wat je kan verwachten ? Wat de effecten zijn van de training ? Lees dan even de feedback die ik afgelopen maand kreeg na de laatste zesweekse introductietrainingen:
~~~
Wat heb je geleerd tijdens de trainingen ?
Welke effecten heb je zelf ervaren ?
Wat heeft je instructeur, dierenarts en/of hoefsmid gezien ?

“Bewustwording van welke kleine individuele spieren je gebruikt. Ontspanning en ademhaling. Mijn paard loopt meer ontspannen onder me.”
“Ontspanning dmv diverse oefeningen. Balans en het belang daarvan ook op de paard (inwerking)”
“Anders op je paard zitten, meer ontspanning en meer balans. Kreeg ineens complimenten dat ik netjes zit”
“Meer bewustwording van je lijf en hoe dit je paardrijden beïnvloedt. Meer controle over je  lijf met rijden en dat ademhaling veel doet. Dat ik nog meer los moet laten in het rijden.”
“Wat je met houding, balans enz nog kunt doen om beter te rijden. Meer ontspanning”
~~~
Wat vond je van de opbouw van de oefeningen ? En de moeilijkheidsgraad van de oefeningen ? Wat viel jouw qua inspanning mee óf tegen aan de training ? Wat mag van jou nog meer terugkomen in vervolg trainingen ?

“In het begin merkte ik dat er best veel goed ging, maar óók dat er ruimte voor groei is. Koppeling van oefeningen aan rijden of verplaatsen in wat je van je paard vraagt vond ik leuk.”
“Precies goed en leuk”
“Hele goede opbouw, met goede balans tussen moeilijkheidsgraad en inspanning.”
“Van mij mag een les best anderhalf uur duren. Fijn om zo te sporten. Alle oefeningen vond ik prima”
“Goed. Goed te doen. Het is goed vol te houden.”
~~~
Waarom, wanneer én aan wie zou je de training aanraden ?

“Iedereen.”
“Aan ieder ruiter !”
“Voor iedereen, vooral als je verder naast het paardrijden niet sport”
“Aan al mijn paardencollega’s”
“Iedereen! Leerzaam, leuk, zinvol”

Waarom mee doen ?
Ik weet dat paardrijden veel tijd kost, en dat we al veel en actief bezig zijn op stal. De trainingen hoef je ook maar 2 tot 3 x pw te doen – helemaal als ze intensiever worden. Vaker een korte trainingssessie (tot 20-30 min) is vaak veel effectiever als je nieuwe bewegingen aanleert. Door de diverse oefeningen en trainingsprikkels heb je na 3 trainingen alle belangrijke gebieden gehad. Ruiters die bij mij een fysieke training hebben gevolgd én enkele oefeningen thuis om de dag even kort herhalen – tonen duidelijk en veel sneller en meer vooruitgang. En, ja de meeste oefeningen kunnen prima in je paardrijkleding 😀 

   Doe het voor jezelf, maar bovenal voor je paard(en)! 

~ de online training waarin je leert met meer ontspanning,
gevoel en balans subtielere zithulpen te geven ~

Het is oké als je tijdens de oefeningen voelt dat er wordt gewerkt, daardoor verleg je jouw grenzen en wordt je langzaam aan fitter, sterker, leniger, sneller en/of stabieler. Spierpijn krijgen is oké, respecteer wel je eigen hersteltijd voordat je weer gaat trainen. Luister altijd naar je eigen lijf; voel of de oefening die ik je geef ook nu past in jouw training.

De oefeningen mogen: 1. pijnvrij, 2. licht intensief tot redelijk intensief qua uitvoering zijn. De trainingen mogen nooit pijnklachten geven!

Heb je moeite met de training? Merk je dat je graag feedback wil op de uitvoering? Krijg je pijnklachten tijdens de uitvoering? Of zijn de oefeningen te makkelijk en wil je meer uitdaging? Neem dan contact op voor een afspraak voor een behandeling, dan krijg je oefeningen specifiek gericht op jouw situatie en wensen. 

Wil jij meedoen met de
Woonkamer Work-out's ?

PhysioVan
Jade Reinders – Amersfoort
KvK: 71576045 

Ingeschreven bij het BIG-register, KNGF en CKR. 
Op aanvraag, maar ook op de factuur
staan alle benodigde gegevens. 

Mail of bel me voor een afspraak op locatie,
 training en meer info: 
06 45 79 26 45 of info@physiovan.nl