+31 6 45 79 26 45 info@physiovan.nl

Woonkamer Work-Out’s

door | 8 nov, 2020 | Woonkamer Work-out's

 “werk aan jezelf,
zorg voor jezelf
én al je paarden
worden beter”

  Blijf nieuwsgierig, laat je inspireren én deel kennis

Ben 2020 gestart met het goede voornemen:
“Steek alleen energie in die dingen die goed voelen. Draag met passie je visie uit én deel kennis. Doe vooral die activiteiten die je energie geven én waar je naar uitkijkt om te doen! Laat gaan wat energie kost én omarm weer nieuwe plannen om grootse dromen uit te laten komen.” Leuk voornemen voor 2020, en nu? Is daar al wat van terecht gekomen ? Nou..

Ben er nóg meer achter gekomen dat ik graag kennis deel én vooral energie krijg van de fysieke trainingen. Het directe contact met mensen tijdens een sportmassage & fysiotherapeutische behandelingen. Het enthousiasme en de interactie met workshop & trainingen op stallen. Ik vind het écht geweldig gaaf om te zien als ik mijn cliënten & deelnemers zie groeien en nieuwe dingen laat ontdekken. Trots ben ik op ze als ze het aan durven buiten hun comfort zone te trainen en ze hierdoor grenzen zie verleggen. Precies dát geeft mij ontzettend veel positieve energie!

   Blijf nieuwsgierig, laat je inspireren én deel kennis

Wil je meedoen met Jade’s Woonkamer Work-out’s? Dat kan !
Op mijn website kun je GRATIS online meetrainen.

De combinatie van specifieke fysiotherapeutische kennis, ontspanningstechnieken en sportspecifieke oefeningen voor ruiters zorgt voor grootse effecten op al jouw paarden. Wil jij subtielere pijnvrije zithulpen, relaxte focus van lichaam en geest, verbetering van jouw dynamische houding, romp balans en onafhankelijk zit ? Wil jij in jezelf investeren ? Ja..

Wil je voelen hoe het is om mee te trainen ?
Kan je jouw pallet aan ruiter specifieke vaardigheden nog uitbreiden ?
Durf je de positieve effecten te ervaren die deze training geeft op jouw paard(en)?
Mag je van jezelf meedoen én er tijd voor maken ?

Ja, ja, jaa, ja zeker !!

Je leert in de trainingen waarom én wanneer je nét die ene oefeningen juist wel wil doen? Soms moet je het gewoon proberen, ervaren en jezelf verbazen. Misschien inspireer ik je? Of kan ik je bevestigen dat je op de goede weg bent? Of wil je nét even die ene oefening herhalen die ik je tijdens een behandeling/ workshop/ training heb geleerd? Wil je wachten tot je er klaar voor bent? Het kan niet fout gaan, alleen anders dan je had verwacht.

Waarom wil je al deze oefeningen kunnen?
De kunst is: in balans, soepel én sterk te zijn, én vanuit ontspanning te kunnen inspannen. Dat verwachten we van onze paarden, maar hoe meer we dit zelf fysiek beheersen hoe beter we onze paarden kunnen laten stralen in de prestatie die we van ze verwachten ! Denk je eens in hoe dit zou zijn? Voelt dat goed? Stap voor stap geef ik je de kans om je lijf te laten groeien, en neem ik je mee op reis door diverse oefeningen die jou verder ontwikkelen als ruiter. Wil jij dat ook?

Twijfels ? Herken je je hierin:
Je paard loopt niet zo goed, als dat jij zou willen ?
Te veel (wedstrijd)spanning met rijden ?
Voel je een scheef paard onder je ?
Hoor je dat je een scheve ruiter bent ?
Heb je moeite met doorzitten en het geven van zithulpen ?
Zijn er meerdere blessures bij je paard(en) ?
Krijg jij te horen dat je beter op ‘ruiterfit’ kan gaan .. ?
Ik herkende me hier wel in..

Ben jij toe aan verandering ?
Wil jij het beste voor jouw paard(en) ?!?

Doe dan mee (samen met je bijrijder/ stalruiters/ grooms) met de GRATIS online trainingen: “Jade’s Woonkamer Work-out’s”

Je gaat samen met mij 3x 30 min per week aan de slag (reserveer +/- 45 min in je agenda) met jouw Coördinatie & Conditie, Houding & Evenwicht, Romp souplesse & – kracht en Ademhalings- & Ontspanningsoefeningen.

Wanneer ?
Zes maandagen een B(eginners) / L(icht) niveau
Zes woensdagen een M(edium) / Z(waar) niveau
Zes vrijdagen een Z(eer) Z(waar) niveau 
… voor jou als ruiter. Doe je mee?

Ja, ik doe lekker mee op B / L niveau
Yes, ik heb zin in een M / Z niveau training
Yeah! Doe mij maar ZZ niveau

Wil jij dit ook ? Wil je weten wat je kan verwachten ? Wat de effecten zijn van de training ? Lees dan even de feedback die ik afgelopen maand kreeg na de laatste zesweekse introductietrainingen:

~~~

Wat heb je geleerd tijdens de trainingen ?
Welke effecten heb je zelf ervaren ?
Wat heeft je instructeur, dierenarts en/of hoefsmid gezien ?

“Bewustwording van welke kleine individuele spieren je gebruikt. Ontspanning en ademhaling. Mijn paard loopt meer ontspannen onder me.”

“Ontspanning dmv diverse oefeningen. Balans en het belang daarvan ook op de paard (inwerking)”

“Anders op je paard zitten, meer ontspanning en meer balans. Kreeg ineens complimenten dat ik netjes zit”

“Meer bewustwording van je lijf en hoe dit je paardrijden beïnvloedt. Meer controle over je lijf met rijden en dat ademhaling veel doet. Dat ik nog meer los moet laten in het rijden.”

“Wat je met houding, balans enz nog kunt doen om beter te rijden. Meer ontspanning”

~~~

Wat vond je van de opbouw van de oefeningen ? En de moeilijkheidsgraad van de oefeningen ? Wat viel jouw qua inspanning mee óf tegen aan de training ? Wat mag van jou nog meer terugkomen in vervolg trainingen ?

“In het begin merkte ik dat er best veel goed ging, maar óók dat er ruimte voor groei is. Koppeling van oefeningen aan rijden of verplaatsen in wat je van je paard vraagt vond ik leuk.”

“Precies goed en leuk”

“Hele goede opbouw, met goede balans tussen moeilijkheidsgraad en inspanning.”

“Van mij mag een les best anderhalf uur duren. Fijn om zo te sporten. Alle oefeningen vond ik prima”

“Goed. Goed te doen. Het is goed vol te houden.”

~~~

Waarom, wanneer én aan wie zou je de training aanraden ?

“Iedereen.”

“Aan ieder ruiter !”

“Voor iedereen, vooral als je verder naast het paardrijden niet sport”

“Aan al mijn paardencollega’s”

“Iedereen! Leerzaam, leuk, zinvol”

Waarom mee doen ?
Ik weet dat paardrijden veel tijd kost, en dat we al veel en actief bezig zijn op stal. De trainingen hoef je ook maar 2 tot 3 x pw te doen – helemaal als ze intensiever worden. Vaker een korte trainingssessie (tot 20-30 min) is vaak veel effectiever als je nieuwe bewegingen aanleert. Door de diverse oefeningen en trainingsprikkels heb je na 3 trainingen alle belangrijke gebieden gehad. Ruiters die bij mij een fysieke training hebben gevolgd én enkele oefeningen thuis om de dag even kort herhalen – tonen duidelijk en veel sneller en meer vooruitgang. En, ja de meeste oefeningen kunnen prima in je paardrijkleding 😀

  Doe het voor jezelf, maar bovenal voor je paard(en)!

    Tot dan!
      Met sportieve groet,
        Jade Reinders

Jade’s PhysioVan


Ervaren (ruiter)fysiotherapeute, die graag sportmassages, Workshops “Fitter Zitten”, (introductie en vervolg) ruiterfitheidstrainingen én Dynamische Houding & Zit (RuiterCoach) Sessies geeft. Wil jij dat ik met mijn mobiele praktijk naar jou toe kom ?

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PhysioVan | Jade Reinders

PhysioVan | Jade Reinders

I will be back soon

PhysioVan | Jade Reinders

Hey 😀, Wat kan ik voor je doen? 
Wil je graag snel een afspraak maken? App me dan even met een voorstel qua datum, tijd en plaats. Tot snel! Met sportieve groet, Jade

WhatsApp
Tweet
Share
Share
Pin