onafhankelijke Zit

challenge

Wil jij ook dat jouw paard als een “happy athlete” beweegt?
Train jezelf én zie direct het effect terug in jouw paard !

Het nastreven en ontwikkelen van een onafhankelijke zit
is het grootste bezit wat je als ruiter kan hebben !

Begin nu met de
GRATIS Onafhankelijke Zit Challenge !

Waarom de onafhankelijke zit challenge?

Heb jij vandaag fijn paard gereden? Of vond je het eigenlijk nét niet zo lekker gaan? Voelde je veel spanning als je op jouw paard zit? Ben je recent gevallen en voel je sindsdien pijn of fysieke ongemakken als je aan het rijden bent? Blijf je moeite houden met de oefeningen op die éne ‘hand’? Kijk je op tegen andere ruiters die wel heel ontspannen door de ring gaan?

Voelt dat fijn? Nee! Ik heb het zelf ervaren en zie het dagelijks om me heen. Tijdens de opleiding paardensport in Deurne lag rijtechnisch alles aan mijn houding, ik ben er mee gestopt.. want na een half jaar zitles zat ik wel rechtop, maar kon ik van de stress en zenuwen niet meer inwerken en reageren op de bewegingen van het paard. Dat was enorm frustrerend!

Hoe zou het voelen voor jou als de situatie niet veranderd? Denk je eens in… Hoeveel gespannen lessen, wedstrijden en ritjes ga je dan nog doen? Wil het steeds niet lukken in de les en stap je gefrustreerd af? Is iedere rit een gevecht omdat jouw paard ‘het’ niet doet’? Geeft de jury je lage punten op de laatste onderdelen van je protocol en wil je steeds nét naast de prijzen blijven grijpen? Hoeveel geld wil jij blijven uitgeven aan je dierenarts, omdat je paard wéér niet goed loopt?

Dit hoeft niet. Jij kunt dit zelf veranderen! Ik heb het ervaren. Ontspannen paardrijden, geeft de gelukzalige ervaring die jij en je paard verdienen! Denk aan het heerlijke gevoel als je paard met schwung gaat lopen en ineens vloeiend door de zijgangen gaat op de wedstrijd. Lijkt het je heerlijk als je natuurlijker gewichts- en zithulpen geeft. Het voelt zo fijn als de paardenrug ontspannen kan bewegen. Beeld je eens in dat jij een ontspannen buitenrit maakt en je ruiters en hun paarden onderweg relaxt groet?

De onafhankelijke zit is het grootste bezit wat je als ruiter kan hebben. Elk paard gaat direct met meer ontspanning, balans, rechtgerichtheid en schwung bewegen. Train je jouw onafhankelijke zit, dan zorg je voor blessurepreventie voor jouw paard. Dit wordt bevestigd door hoefsmeden, dierenartsen en wetenschappelijk onderzoek.

Ik rijd al 25 jaar paard. Na de middelbare school deed ik de opleiding paardensport in Deurne. Ik haalde de opleiding niet door mijn belabberde zithouding. Naast mijn vervolgstudie fysiotherapie ben ik altijd blijven paardrijden. Als fysiotherapeut heb ik ervaren welke oefeningen het meest effectief zijn. Ik wil graag deze kennis doorgeven aan andere ruiters. Ik leer jou met de juiste oefeningen ook onafhankelijk te zitten. Waardoor jij en je paard één worden. Want ik ben ervan overtuigd dat als jij als ruiter fitter bent, je meer plezier hebt tijdens het rijden en dit zie je direct in jouw wedstrijdresultaten.

Tijdens de trainingen deel ik mijn kennis met jou. Als voorproefje hierop daag ik je uit voor de Onafhankelijke Zit Challenge. In deze challenge geef ik je iedere dag een aantal oefeningen waarmee je Coördinatie, Conditie, Houding, Evenwicht, Romp balans & kracht, Souplesse, Ademhaling en Ontspanning verbeterd. De oefeningen kun je in je eigen tijd doen aan de hand van een video. 

ONAFHANKELIJKE ZIT CHALLENGE

Je onafhankelijke zit verbeteren,
door meer balans, kracht en coördinatie
én vooral meer souplesse, ontspanning en plezier !